11 Αυγούστου 2013

Bundesbank: Στις αρχές του 2014 η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο

H κεντρική τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα ακόμα δάνειο από τους ευρωπαϊους εταίρους της, στις αρχές του 2014 το αργότερο, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο έγγραφο της Bundesbank.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη η οποία αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση για το εάν η Αγκελα Μέρκελ σκοπίμως υποβαθμίσει την προοπτική περαιτέρω βοήθειας με φόντο τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, από τις οποίες αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία, σχολιάζει το Reuters, δεδομένου ότι οι εκλογικοί της αντίπαλοι και ο Peer Steinbrueck την κατηγορούν ότι κρύβει τον κίνδυνο οι Γερμανοί φορολογούμενοι να κληθούν να χρηματοδοτήσουν ένα ακόμα πακέτο διάσωσης.

Το Spiegel υποστηρίζει ότι το έγγραφο Bundesbank απευθύνεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ. Σε αυτό η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «σίγουρα θα συμφωνήσουν σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα ως τις αρχές του 2014 το αργότερο».

Τόσο η Bundesbank όσο και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για να απαντήσουν.

Στο έγγραφο περιγράφονται επίσης τα ρίσκα αναφορικά με το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλά», ενώ ασκείται κριτική για την έγκριση της χορήγησης της τελευταίας δόσης του Ιουλίου, ύψους 5,8 δισ. ευρώ. Η απόφαση χαρακτηρίζεται «πολιτικά υποκινούμενη».

______________
Πηγή: http://www.euro2day.gr 11.08.2013






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου