24 Αυγούστου 2013

Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Πιο είναι το πλέον πιθανό επόμενο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, που ίσως αποφασιστεί αμέσως μετά τις Γερμανικές εκλογές; Ένα νέο πακέτο στήριξης λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ, ήταν η πιο συγκεκριμένη απάντηση.

Αλλά ας δούμε τι ακριβώς απάντησαν κάποιοι από τους πλέον αρμόδιους:

ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών: 
«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια - με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της - και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε προς την οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ". 
tanea.gr 23.08.2013 

ο Επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ: 
Η Ευρώπη θα κληθεί να στηρίξει την Ελλάδα για μία ακόμα φορά είπε ο Ντεϊσελμπλούμ, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα «Het Financieele Dagblad», συμπληρώνοντας ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στην Ελλάδα το 2014, θα πρέπει -απαραίτητα- να το διαδεχτεί ένα νέο πακέτο. 
tanea.gr 22.08.2013 

Ο αρμόδιος επίτροπος Ολι Ρεν: 
Ο επίτροπος Ολι Ρεν δεν απέκλεισε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα αποφασίσουν επ' αυτού το φθινόπωρο, είπε στη φινλανδική εφημερίδα «Χελσίνγκιν Σάνοματ».
tanea.gr 22.08.2013

ο Επίτροπος Ενεργείας της ΕΕ Γκίντερ Ετινγκερ: 
«Λίγο πάνω από 10 δισ. ευρώ» αναμένεται να είναι το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας όπως εκτίμησε ο Επίτροπος Ενεργείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γκίντερ Ετινγκερ. Μέλος του κόμματος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, ο Ετινγκερ ανέφερε ότι ένα νέο πακέτο διάσωσης θα ήταν σημαντικά μικρότερο από το δεύτερο. «Θα είναι ένα διαχειρίσιμο ποσό. Προσωπικά περιμένω να είναι λίγο περισσότερο από 10 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύπτει τα έτη 2014-2016», δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag. 
tanea.gr 24.08.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου