12 Αυγούστου 2013

"Τέρμα τα κλουβιά", απελευθερώνονται τα ζώα στη Κόστα Ρίκα

Να ανοίξει τα κλουβιά και να απελευθερώσει τα ζώα που φιλοξενούνται στους δημόσιους ζωολογικούς κήπους σχεδιάζει η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με "tanea.gr".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ρενέ Κάστρο ανακοίνωσε ότι το μότο της νέας πολιτικής που ακολουθεί είναι: «Τέρμα στα κλουβιά». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Nacion, ο Κάστρο είπε ότι πηγή έμπνευσης για την απόφαση να ανοίξει τα κλουβιά, ήταν ο παπαγάλος της γιαγιάς του.

«Μια μέρα μεταφέραμε τον παπαγάλο στην αυλή. Ετυχε τότε να περνούν άγριοι παπαγάλοι και ο δικός μας παπαγάλος πέταξε μαζί τους» είπε. «Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση επειδή νόμιζα ότι τον φροντίζαμε πολύ καλά. Του προσφέραμε τροφή και στοργή, όλα όσα νομίζαμε ότι χρειάζεται. Οταν όμως του δόθηκε η ευκαιρία, προτίμησε να φύγει».

Η Κόστα Ρίκα έχει απαγορεύσει τα τσίρκο με ζώα από το 2002 και επιπλέον δεν επιτρέπει το κυνήγι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο Ζωολογικός Κήπος Σιμόν Μπολίβαρ στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ πρόκειται να μετατραπεί σε βοτανικό κήπο. Σε πάρκο θα μετατραπεί επίσης το Κέντρο Προστασίας Σάντα Αννα, δυτικά της πόλης. Οι δύο κήποι φιλοξενούν σήμερα περίπου 400 ζώα από 60 είδη, όπως λιοντάρια, κροκόδειλους, πιθήκους.

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται τους ζωολογικούς κήπους, με την ονομασία Fundazoo, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση επισημαίνοντας ότι τα ζώα χρειάζονται ειδικό κτηνίατρο και διατροφολόγο.

Η Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική εκτιμάται ότι φιλοξενεί το 5% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.

_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου