11 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.6.2015

(upd) Δημοσκόπηση Marc: Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,2% έναντι 19,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%. Στο ερώτημα «τι να κάνει η κυβέρνηση», το 50,2% απαντά «να δεχθεί τη συμφωνία», το 37,4% «να έρθει σε ρήξη»,
ενώ στο ερώτημα αν «πιστεύετε ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» το 54,8% απαντά θετικά και το 41% αρνητικά. Το 80,3% πάντως πιστεύει ότι τελικά θα επέλθει κάποια συμφωνία, ενώ το 13,9% ότι θα επέλθει οριστική ρήξη. Το 77,4% θέλει παραμονή στο ευρώ και το 16% επιστροφή στην δραχμή. Σε περίπτωση αδιεξόδου, το 44,2% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 37,6% να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση και μόλις το 13,8% να γίνουν ξανά εκλογές. 
ethnos.gr 

Σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Standard & Poor's στην κατηγορία CCC από CCC+ και με αρνητική προοπτική.
Yποβάθμιση της Ελλάδας από S&P στην κατηγορία CCC


«Σήμερα είχα τη δυνατότητα να μιλήσω με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία τηλεφωνική μας επικοινωνία. Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό και φιλικό κλίμα όπως πάντα. Αποφασίσαμε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε μία λύση. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουμε μια λύση βιώσιμη και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή, με ασφάλεια στην ανάπτυξη αλλά και με χρέος βιώσιμο και μία προοπτική που θα δώσει ασφάλεια και σταθερότητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη στην Ευρώπη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
skai.gr 

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο προσγείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα [...] Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)», δήλωσε στον γαλλικό σταθμό RTL ο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.
skai.gr 


ΔΝΤ: Αγεφύρωτες οι διαφορές με την Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες έχουν σταματήσει και η τεχνική ομάδα του Ταμείου έχει επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, καθώς η απόσταση με την ελληνική κυβέρνηση παραμένει αγεφύρωτη. Οι διαφορές στις οποίες εστιάζει το Ταμείο είναι στο ΦΠΑ, το ασφαλιστικό αλλά και τη χρηματοδότηση. 
kathimerini.gr 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του The Press Project, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφέρθηκε σε λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες το πρώτo διάστημα της ορμής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά. 
tovima.gr 

Κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας πραγματοποιεί από το πρωί το ΠΑΜΕ. Στην πρόσοψη του κτιρίου κρέμασαν ένα τεράστιο πανό με σύνθημα: "Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας". 
avgi.gr 

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ο βετεράνος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι (Christopher Lee) που συνδέθηκε με τον ρόλο του «Δράκουλα» 
Σχετική ανάρτηση: Πέθανε στα 93 του ο «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι 

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, στο εργοστάσιο «Γενική Ανακυκλώσεως - Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε.» πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος. Το εργοστάσιο είχε πιάσει τρεις φορές φωτιά τα τρία τελευταία χρόνια και έπειτα από κάθε πυρκαγιά ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων στον περίβολό του, επεκτεινόταν. 
kathimerini.gr 

Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων να δίνουν ώθηση πάνω από τις 800 μονάδες στον γενικό δείκτη. Ειδικότερα, στις 11:07, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 5,51% στις 803 μονάδες. Τελικά ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών με άλμα 8,16% στις 823,16 μονάδες.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου