11 Ιουνίου 2015

Πέθανε στα 93 του ο «Δράκουλας» Κρίστοφερ Λι

Σε ηλικία 93 ετών, ο βετεράνος ηθοποιός Κρίστοφερ Λι (Christopher Lee) που συνδέθηκε με τον ρόλο του «Δράκουλα», άφησε την τελευταία του πνοή, την Κυριακή, στο Chelsea and Westminster Hospital του Λονδίνου. Αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μόλις σήμερα, έπειτα από επιθυμία της συζύγου του η οποία ήθελε πρώτα να ενημερωθούν οι συγγενείς του αξέχαστου ηθοποιού και μετά τα ΜΜΕ.

Ο ρόλος που τον σημάδεψε μέχρι το τέλος της ζωής του, ήταν εκείνος του Κόμη Δράκουλα. «Από τις ταινίες της καριέρας μου, οι 15 ήταν με ήρωα τον Δράκουλα. Το 1958 ήταν η πρώτη και το 1972, η τελευταία. Πράγματι τυποποιήθηκα για λίγο, αλλά αυτό άλλαξε στη συνέχεια. Δούλεψα με τον Μπίλι Ουάιλντερ, τον Τζον Λάντις, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, τον Τιμ Μπάρτον, έκανα ταινίες του φανταστικού, κωμωδίες, ανόητες κωμωδίες», είχε πει ο Λι. 

Ο σερ Κρίστοφερ Λι συνδέθηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ρόλο του κακού. Εκτός από τον εμβληματικό ρόλο του «Κόμη Δράκουλα», ο ηθοποιός ενσάρκωσε τον Francisco Scaramanga στην ταινία James Bond «The Man with the Golden Gun» (1974), τον μάγο Σάρουμαν στην κινηματογραφική τριλογία «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» (2001–2003) καθώς επίσης και στην τριλογία «The Hobbit» (2012–2014), τον Count Dooku στις ταινίες « Star Wars», το 2002 και το 2005.

Ο Βρετανός ηθοποιός χρίστηκε Ιππότης, το 2009, για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη και την φιλανθρωπική δράση του.

Ήταν ενεργός ηθοποιός μέχρι την τελευταία στιγμή. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή υπέγραψε για μία καινούρια ταινία με θέμα την τρομοκρατική επίθεση του 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον ερχόμενο Νοέμβριο. 

Πηγές: Στοιχεία από www.protothema.gr και el.wikipedia.org






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου