20 Σεπτεμβρίου 2018

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 20.9.2018

Θα «στείλει τον λογαριασμό» στον «Ρουβίκωνα» είπε χθες η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, με αφορμή την επίθεση στην πρεσβεία του ΙΡΑΝ. Όμως ο «Ρουβίκωνας» έδωσε τη δική του απάντηση...
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή".


Και το σχετικό ρεπορτάζ (στοιχεία από skai.gr και in.gr):

Την πρόθεσή της να στείλει τον «λογαριασμό» στα του «Ρουβίκωνα» για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει έκανε γνωστή μέσω του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκειά της με την έως τώρα αντιμετώπιση της συλλογικότητας από την Αστυνομία.

Η κ. Παπακώστα σημείωσε ότι η δράση του «Ρουβίκωνα» προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της με τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές περιουσίας. Άφησε να εννοηθεί πως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είναι γνωστά στην Αστυνομία, λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που γράφουν ανοιχτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σε αυτό το πλαίσιο η 
κ. Παπακώστα υπογράμμισε πως είναι αποφασισμένη να «στείλει τον λογαριασμό» στον «Ρουβίκωνα» για τις φθορές που έχει προκαλέσει. Τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να προκαλεί φθορές που επισκευάζονται με χρήματα φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι υπέστησαν «αφαίμαξη» την εποχή των Μνημονίων. 

Ένα ακόμη σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή"

Όμως, στα όσα ανέφερε το πρωί της Τετάρτης η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα, τη δική του απάντηση έδωσε μέσω facebook στέλεχος του Ρουβίκωνα:

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απάντησε με διπλή ανάρτηση το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οπως ανέφερε στην πρώτη «είμαι προφανώς μεταξύ αυτών που "φωτογράφισε" η κυρία υπουργός, αφού γράφω αρκετά συχνά στο facebook. Από σήμερα όντως ο λογαριασμός ήρθε. Το δόγμα της παρακολούθησής μου απο την ασφάλεια άλλαξε. Πλέον δεν με ακολουθούν από απόσταση προσπαθώντας να δουν που πάω αλλά με πηγαίνουν… συνοδεία περικυκλώνοντας την αφεντιά μου με τις μηχανές. Μέχρι εδω όλα καλά το περίμενα ξέρω πως πάει "το παιχνίδι". Σε 13′ λεπτά τους έφυγα. Και παραθέτω στην επόμενή μου ανάρτηση τρεις φωτό που έβγαλα σήμερα παρακολουθώντας την βρετανική πρεσβεία σε περίπτωση που αποφασίσουμε να πάμε. Για την γνησιότητα της μέρας (ότι είναι σημερινές) μπορούν να δουν από τις κάμερες τα δύο άτομα που φαίνονται στη μια φωτό και κάθονταν για ώρα μπροστά στην είσοδο της πρεσβείας».

Στη δεύτερη ανάρτηση ανέβασε τρεις φωτογραφίες με την πρόσοψη της βρετανικής πρεσβείας, θελοντας έτσι να δείξει ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα μπορούν να χτυπήσουν όπου θέλουν χωρίς κανείς να μπορεί να τους εμποδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου