28 Σεπτεμβρίου 2018

Το Βιβλίο ως Έργο Τέχνης

Με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το έτος 2018, η ομάδα Project 2 παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση με θέμα το εικαστικό βιβλίο: «Το βιβλίο ως έργο τέχνης – Contemporary artists’ books 2»

Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 7 το απόγευμα με 11 το βράδυ, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
της Αθήνας, στον ανακαινισμένο χώρο της Παλαιάς Βιβλιοθήκης (Πειραιώς 256), και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου 2018. 


Συμμετέχουν 100 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και παρουσιάζονται πάνω από 400 εικαστικά βιβλία διαφόρων διαστάσεων και υλικών. 


Η έκθεση, που επιμελούνται οι Φιόνα Μουζακίτη και Δέσποινα Σταύρου, θα πλαισιώνεται από ομιλίες, workshop και παρουσίαση βιβλιοδεσίας, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες για την τέχνη του βιβλίου και να γνωρίσουν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. 


Τα εικαστικά βιβλία αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης και λόγου και σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τα artists’ books, ένα μέσο έκφρασης των καλλιτεχνών που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και εξελίχθηκε σε έναν πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο προβολής εννοιών και ιδεών που απασχολούν τον σύγχρονο καλλιτέχνη.

Στην έκθεση συμμετέχει με δύο περίοπτα εικαστικά βιβλία-συνθέσεις ο Κώστας Ευαγγελάτος. Πρόκειται για τον «Γαλαξία μνήμης», έναν αυθεντικό τόμο-αρχείο καταγραφής κινηματογραφικών ταινιών, 400 σελίδων, που εικονογράφησε με μελανογραφικά σχέδια και σύμβολα και για την ιδιότυπη σύνθεση-κατασκευή Μνημειακό-Βιβλίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου