27 Σεπτεμβρίου 2018

Home… sweet home: Ένα σπίτι από σοκολάτα!

Έμπνευση για ένα γλυκό -στην κυριολεξία- σπίτι αποτέλεσε η φράση «home, sweet home» που χρησιμοποιείται σε ταινίες, τραγούδια και γενικά από τους αγγλόφωνους, περιγράφοντας τη ζεστασιά που νιώθει κάποιος στην οικία του.

Το «Σοκολατένιο Εξοχικό» (The Chocolate Cottage) φιλοτέχνησε ο γλύπτης σοκολάτας Ζαν-Λικ Ντεκλιζό στη Σεβρ σε συνεργασία με τη Booking.com, μόλις 30 λεπτά από το Παρίσι, χρησιμοποιώντας περίπου 1,5 τόνο σοκολάτας. 
 

Τα πάντα σ' αυτό το 18 τετραγωνικών μέτρων εξοχικό είναι από σοκολάτα: οι τοίχοι, η οροφή, η ντουλάπα, το ρολόι τοίχου, ακόμη και οι κούπες για ρόφημα και τα βιβλία. Παράλληλα, υπάρχει και μια λιμνούλα από λευκή σοκολάτα έξω από το εξοχικό, δίπλα σε ένα παρτέρι με σοκολατένια λουλούδια. 

Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα, ενώ διαθέτει εξωτερική τουαλέτα.

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για τη διαμονή τους το σοκολατένιο σπίτι, θα διδαχθούν σε εργαστήριο από τον Ζαν-Λικ να φιλοτεχνούν ένα μικροσκοπικό σοκολατένιο σαλέ, το οποίο θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό. Πάντως, οι επισκέπτες θα πρέπει να αρκεστούν στα σνακ σοκολάτας που τους προσφέρονται και να μην… φάνε την κατοικία.

Ο δημιουργός της κατοικίας δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία του με τη Booking.com και που μοιράζεται το πάθος του για τη σοκολάτα, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail, εύχεται στους ταξιδιώτες… γλυκιά διαμονή. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Daily Mail, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου