16 Σεπτεμβρίου 2018

Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ ξεκινάει την εκμετάλλευση του Σκορπιού

Σε τροχιά εκκίνησης βρίσκεται πλέον η επένδυση ύψους 185 εκατ. ευρώ της ρωσικής ζάπλουτης οικογένειας των Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, το νησί που απέκτησαν το 2013 από την Αθηνά Ωνάση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην "Καθημερινή", η ανάπλαση των οικημάτων του θρυλικού νησιού, που βρίσκεται απέναντι από τη Λευκάδα και το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης του διεθνούς τζετ σετ κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, ίσως μάλιστα και εντός του Οκτωβρίου. Τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια ήδη έχουν ξεπεραστεί.

Φορέας της επένδυσης τουριστικού χαρακτήρα είναι η εταιρεία Μυκήναι Α.Ε., που έχει συσταθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό. Στο επίκεντρο
 της επένδυσης, αναμένεται να βρεθεί η κατασκευή 20-22 πολυτελών εξοχικών βιλών, επιφάνειας που θα κυμαίνεται από 500 τ.μ. έως 1.200 τ.μ. η κάθε μία, ενώ αυτή θα συμπληρωθεί από εστιατόρια, σπα, ένα προπονητικό κέντρο, καθώς και μια μαρίνα για τον ελλιμενισμό των σκαφών. Στόχος του Ρώσου επενδυτή είναι η ανάπτυξη ήπιων τουριστικών υποδομών για τη φιλοξενία επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. 


Υπενθυμίζεται ότι τα σημερινά οικήματα στον Σκορπιό καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τ.μ. 

Ο Σκορπιός αποκτήθηκε το 2013 από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ, με την είδηση να κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, λόγω της φήμης τόσο των αγοραστών όσο, κυρίως, του πωλητή, δηλαδή της Αθηνάς Ωνάση, εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση. Το ποσό δεν γνωστοποιήθηκε επισήμως, αλλά μεσίτες ανέφεραν ότι ξεπέρασε τα 115 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Σε Ρώσο μεγιστάνα ο Σκορπιός του Ωνάση (
13.04.2013)
Περίεργα: Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του Ριμπολόβλεφ για κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας (
25.02.2014)
Το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο: Στο πρώην ζεύγος Rybolovlev (
20.05.2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου