30 Σεπτεμβρίου 2018

Σεπτέμβριος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δέκα γελοιογραφίες του Σεπτεμβρίου για την ελληνική επικαιρότητα που ξεχωρίσαμε. Τα νέα από τη Θεσσαλονίκη στην 83η ΔΕΘ, στις αρχές του μήνα, μέχρι τη σφοδρή κακοκαιρία και τον Μεσογειακό κυκλώνα που έπληξαν τη χώρα μας, προς το τέλος του μήνα, ήταν κάποια από τα θέματα που κυριάρχησαν τον Σεπτέμβριο.
Εδώ σκίτσα (με χρονολογική σειρά) από τη σκοπία των γελοιογράφων:

Επάνω αριστερά, σκίτσο του του Κώστα Βλάχου (3.9.2018). Καταβολή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Όσο για τους πολίτες; Ας προσποιηθούν ότι κοιμούνται! Είναι το ...καλύτερο που μπορούν να κάνουν αν μπουν ληστές το βράδυ στο σπίτι τους! Το συνιστά και η Αστυνομία!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (6.9.2018). Υποδοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τους ...ίδιους πολίτες, όπου και αν πηγαίνει!

Σκίτσο του "Σταύρου" (το βρήκαμε στο twitter). Στις 8/9 έγιναν τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας... «Φρούριο» θύμιζε η περιοχή γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου το βράδυ μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας:

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή. Τιμώμενη χώρα στη φετινή 83η ΔΕΘ οι ΗΠΑ:

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή (9.9.2018). Υποσχέσεις για "δώρα" από τη Θεσσαλονίκη. Ο Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ με στολή ... Αη Βασίλη!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (14.9.2018) Τι βάζουν πάνω από τον άνθρωπο οι Αλέξης και Κυριάκος. Οι διαφορές τους αλλά και μια πιθανή μελλοντική ...συνεργασία τους!

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Στοχοποίηση από τον αν. υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, όσων έχουν αντίθετη άποψη από εκείνη της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο κ. Πολάκης στοχοποίησε στις 15.9.2018 τον καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη με αφορμή την ομιλία του καθηγητή ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία παρουσίασε το πόρισμά του για την τραγωδία στο Μάτι.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή". Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στις 17.9.2018 στην πρεσβεία του Ιράν. Εκείνο όμως που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η αντίδραση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν, ο οποίος παρότι ένοπλος ήταν σαν να μην υπήρχε!

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο "Έθνος" (23.9.2018). Μα, ο στόχος είναι ...οι συνταξιούχοι! Στιγμιότυπο από τη συζήτηση των δυο υπουργών Οικονομικών, Ελλάδας και Γερμανίας. Σημειώνεται ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός οικονομικών υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα στο ασφαλιστικό θα λυθεί με φυσικό τρόπο!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (23.9.2018). Χάρις την κυβέρνηση οι νέοι εξασφάλισαν καλές δουλειές με προοπτικές, στο ...εξωτερικό!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Κακοκαιρία σε πολλά μέτωπα... Η σφοδρή κακοκαιρία "Ξενοφών" με τους θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες, καθώς και ο Μεσογειακός κυκλώνας "Ζορμπάς" έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες του μηνα. Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης Moody's "π'αγωσε" στο Β3 την αναμενόνενη από πολλούς αναβάθμιση της χώρας, διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες... Στο σκίτσο, κάτω δεξιά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλίδης Τσακαλώτος.

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Αυγουστος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Ιούλιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Ιούνιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Μάιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Απρίλιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου