15 Σεπτεμβρίου 2018

Υποσχέσεις Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις στην 83η ΔΕΘ

Φορολογικές ελαφρύνσεις, σε πολλά επίπεδα, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83η ΔΕΘ. Προανήγγειλε, ακόμη κατάργηση του «κακού νόμου Κατρούγκαλου» και διατήρηση της εθνικής σύνταξης, ενώ χαρακτήρισε ντροπή τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η ΝΔ θα την καταψηφίσει. «Μπορούμε», ήταν το κεντρικό σύνθημα της ομιλίας του.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος για εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως «σε 12 μήνες, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω νωρίτερα κατά μία εβδομάδα στη ΔΕΘ για να την εγκαινιάσω». «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από χθες. Θα φύγουν όχι απλώς ηττημένοι, αλλά κυρίως απαξιωμένοι», συμπλήρωσε.

Οι στόχοι

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έξι στόχους που «μπορούν να γίνουν σημείο συνάντησης και συμπόρευσης μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας». Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Στόχος πρώτος: Μία κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Που κάνει πράξη το χρέος αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους.
Στόχος δεύτερος: Μία οικονομία παραγωγική, ψηφιακή, καινοτόμο που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις αυτήν τη φορά.
Στόχος τρίτος: Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και ένα κράτος αποτελεσματικό.
Στόχος τέταρτος: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.
Στόχος πέμπτος: Μία χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋποθέσεις της Δημοκρατίας και
Στόχος έκτος: Μία χώρα που δεν θα ανήκει, απλώς, στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Αλλά θα μετέχει στη διαμόρφωσή τους, συνδυάζοντας εθνικές προτεραιότητες, κοινοτικές ευθύνες και συμμαχικές αναγκαιότητες».

Μειώσεις φόρων - εργασιακά

Σχετικά με το ζήτημα της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μειώσεις, οι οποίες, όπως είπε, θα λάβουν πολλές μορφές.
«Στον αγρότη θα δώσουμε κίνητρο με φορολογικό συντελεστή 10%», σημείωσε και εξήγγειλε δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24%, καθώς και μείωση εταιρικού φόρου και φόρου στα μερίσματα στο 24% από 40%.
Εκανε επίσης λόγο για ισχυρά κίνητρα όσον αφορά την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, λέγοντας πως «τα επόμενα δύο χρόνια υλοποιούμε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια». 

Σχετικά με τα εργασιακά τόνισε ότι ο «κακός νόμος Κατρούγκαλου» καταργείται, γιατί, όπως είπε, όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό» και συμπλήρωσε ότι «Οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%». Ακόμα ανέφερε πως «όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις» για να εξηγήσει πως «η εισφορά του 7% διατηρείται. Τα χρήματα όμως θα μπαίνουν στον ατομικό λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου που θα επιλέγει αν τα χρήματά του θα πηγαίνουν στο δημόσιο ή σε ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία. Όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέγει συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση με γενναία φορολογικά κίνητρα».

Σκοπιανό

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Σκοπιανό.
«Είναι μια συμφωνία ντροπή. Όπως και η προσπάθεια να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί όσοι αντιτίθενται σε αυτή. Οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες», επισήμανε. «Aν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Πηγές: Στοιχεία από kathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις:
Οράματα και υποσχέσεις παροχών Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ
Διευκρινίσεις Τσίπρα για τις παροχές που εξήγγειλε στη ΔΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου