22 Σεπτεμβρίου 2018

Κλήση με κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα κατά Λαφαζάνη!

Κλήση για παροχή εξηγήσεων παρέλαβε χθες από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

«Η εξέτασή μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με τον μισό σχεδόν ποινικό κώδικα, ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων, σχετικά με τη δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, που δηλώνει ότι νιώθει «αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας».

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων, «μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο, ...φαίνεται ότι αποφάσισε, πλέον, να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο καθαρών και απροσχημάτιστων πολιτικών διώξεων, εκδικητικών όσων αφορά το πρόσωπό μου, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις, το φρόνημα και την ανερχόμενη δυναμική κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων που δεν υποκύπτουν, δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται, δεν απογοητεύονται και αντιθέτως συνεχίζουν να σηκώνουν ψηλά τις σημαίες μιας Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση πρόδωσε αλλά η οποία παραμένει ζωντανή, διατηρώντας ζωντανά τα μεγάλα σύγχρονα οράματα μιας κοινωνίας με ανθρωπιά και ελευθερία».

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που υφίσταται δίωξη «μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστην στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη. Είναι τραγικό όχι για μένα, αλλά για τη χώρα ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας».

«Η δίωξη στο πρόσωπό μου δεν θέλει να φοβίσει εμένα προσωπικά, κάτι το οποίο οι μισαλλόδοξοι παλιοί σύντροφοί μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να συμβεί στον αιώνα τον άπαντα» δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τέλος ο πρόερος της ΛΑΕ διαβεβαιώνει «τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας, ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδια τους θα πέσουν στο κενό». 

Κίνημα Αλλαγής: Η κλήση Λαφαζάνη στην ασφάλεια παραπέμπει σε άλλες εποχές

Η κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην ασφάλεια για απολογία, σε κατηγορίες που αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα, δημιουργεί μεγάλες απορίες και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

«Σοβαρές είναι και οι καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει» σημειώνει ο κ. Μαλέλης και καταλήγει: «Θα παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα.Με θέματα δημοκρατίας δεν παίζουμε».

Πηγές: iskra.gr , naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου