2 Σεπτεμβρίου 2018

Φίλης: Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα»

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αποδομώντας έτσι το μεταμνημονιακό κυβερνητικό αφήγημα.

Και προσθέτει ο Νίκος Φίλης: «Δημιουργούνται νέες δυνατότητες που συνυπάρχουν με τις μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε»... «Τώρα που ο μνημονιακός έλεγχος χαλαρώνει, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των μεσαίων και λαϊκών τάξεων και κυρίως της νεολαίας»...

Σχολιάζοντας την υπουργοποίηση των Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνας Παπακώστα και Μυρσίνης Ζορμπά κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σημειώνει: «Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος. Να αντισταθούμε, ταυτόχρονα, στην πίεση να οικειοποιηθεί ένα αριστερό κόμμα νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκβιαστικά μας επιβλήθηκαν και να αποφύγουμε, βεβαίως, τη μανιχαϊστική και σεχταριστική αντίληψη για την πολιτική "εμείς εναντίον όλων"».

Ολοκληρώνοντας το άρθρο του ο Νίκος Φίλης αναφέρει: «Η λειτουργία του κόμματος πρέπει να αποτυπωθεί στο τρίπτυχο Δημοκρατία - Συλλογικότητα - Αξιοκρατία. Πάσχουμε και από τα τρία. Με ένα νέο πολιτικό σχέδιο που θα αφορά το Πρόγραμμα, τις συμμαχίες και τη δημοκρατική λειτουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιστοιχία με τη χώρα, μπορεί να επιστρέψει, ισχυρός και συντεταγμένος, στην «αριστερή κανονικότητα» και να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές».

Πηγή: efsyn






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου