1 Οκτωβρίου 2019

Φορητά ιγκλού για το «βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο»

Θερμαινόμενα, γυάλινα ιγκλού σχεδιάζει να τοποθετήσει στον Βόρειο Πόλο το ταξιδιωτικό γραφείο Luxury Action, ευελπιστώντας να δημιουργήσει «το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο». 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Dezeen, τα «Ιγκλού του Βορείου Πόλου» (North Pole Igloos) θα διαθέτουν γυάλινους τοίχους και οροφές ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιτούν δίχως εμπόδια το Βόρειο Σέλας και τον Αρκτικό ουρανό.

Όπως δήλωσε στον ιστότοπο ο ιδρυτής του ταξιδιωτικού γραφείου, Χάνε Χόνκανεν (Janne Honkanen), «αυτή είναι η στιγμή και η ευκαιρία να δώσω τη δυνατότητα στους πελάτες μου να ζήσουν, με ασφάλεια, τον Βόρειο Πόλο, δίπλα σε εξερευνητές και επιστήμονες».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα φορητά ιγκλού έχουν δοκιμαστεί σε εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου.

Καιρού επιτρέποντος, τα γυάλινα ιγκλού θα μεταφέρονται στον Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο, μήνα στον οποίο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι μεγάλες ερευνητικές αποστολές και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή. Τους υπόλοιπους 11 μήνες, τα ιγκλού θα είναι τοποθετημένα σε έναν παγετώνα στο Σβάλμπαρντ (Svalbard), ένα αρχιπέλαγος μεταξύ Νορβηγίας και Βορείου Πόλου. Από εκεί ελικόπτερο θα μεταφέρει τους επισκέπτες στον Βόρειο Πόλο.

«Όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει μαζί μας ανησυχούν για την κλιματική κρίση» τόνισε ο Honkanen. «Πιστεύω ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι να διαδώσουν το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη ζωή μας στον Αρκτικό Κύκλο» πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.grdezeen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου