21 Αυγούστου 2020

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 21.8.2020

Δωρεάν Μάσκες στα σχολεία; Το θέμα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και τελικά η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις, υπόσχεται σήμερα "δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς".

Δυο σχετικά σκίτσα, πριν από την κυβερνητική υπόσχεση για δωρεάν μάσκες στα σχολεία: 

Επάνω αριστερά σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από την "tvxs.gr".

Κάτω σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ στην "Αυγή": 


Και το σχετικό ρεπορτάζ της ημέρας 
(από kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ):

Μάσκες για όλους σε σχολεία, πανεπιστήμια. Τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη χρήση μάσκας και των εν γένει υγειονομικών μέτρων σε σχολεία και πανεπιστήμια παραθέτουν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, ενόψει των επίσημων ανακοινώσεων που έχουν προαναγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι, όσον αφορά τα σχολεία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο, ενώ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα αφορά τους εσωτερικούς χώρους. Υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, θα είναι η μάσκα στα ΑΕΙ, τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους καθηγητές, όπως προβλέπει νέα ΚΥΑ που εξεδόθη την Παρασκευή. 

Κυρ. Μητσοτάκης: Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους Έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο, ενώ παράλληλα θα φροντίσει για την παροχή δωρεάν μασκών σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή τακτική σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου