31 Αυγούστου 2020

Πετσέτες στην αμμουδιά

Την αγανάκτησή της και την ανησυχία της για τις εντάσεις παγκοσμίως εκφράζει ως μια μάχη για την τοποθέτηση πετσέτας για ηλιοθεραπεία στην αμμουδιά η Prawta Annez στην ταινία της κινούμενων σχεδίων «Towels (Πετσέτες)». Παρότι η ταινία συνελήφθη ως ιδέα το 2017, σήμερα, την εποχή της πανδημίας covid-19, είναι περισσότερη επίκαιρη από ποτέ!

Μπορεί η θέση της ταινίας να είναι η φράση του Γκάντι «"οφθαλμός αντί οφθαλμού" κάνει όλον τον κόσμο τυφλό», αλλά η Ινδή καλλιτέχνης είχε τονίσει ότι επιθυμία της ήταν να δημιουργήσει κάτι το οποίο θα ήταν «διασκεδαστικό, οπτικά, να παρακολουθήσει κανείς». 

TOWELS - Animated Short Film

Έχοντας ως πηγή έμπνευσης ένα άρθρο για την ετικέτα καλής συμπεριφοράς στην παραλία, το οποίο η ίδια χαρακτηρίζει «αστείο», η ταινία εστιάζει σε έναν συγκεκριμένο λουόμενο που πηγαίνει για ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα και την εμμονή του -όπως και την εμμονή των άλλων- για προσωπικό χώρο. Ξεκινά πόλεμο με έναν διπλανό επισκέπτη, με όπλα τις πετσέτες για ηλιοθεραπεία. Χώρος υπάρχει αλλά και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αρνούνται να παραχωρήσουν έστω και ένα εκατοστό και να φερθούν λογικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=263&v=WIWYKvadLlM&feature=emb_logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου