22 Αυγούστου 2020

Στο Καστελόριζο το ωραιότερο ιστιοφόρο του κόσμου

Το Καστελόριζο δεν συζητείται μόνο για την… επήρεια που έχει στην ΑΟΖ και πόσο ενοχλεί αυτό τον Ερντογάν στη γενικότερη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά τα τελευταία 24ωρα και για το γεγονός ότι γίνεται τόπος προορισμού πολλών μεγαλόσχημων παραγόντων.

Τελευταία εντυπωσιακή άφιξη, η Ελληνοκύπρια επιχειρηματίας Ελενα Αμβροσιάδου, με το τερατώδες σε μέγεθος σκάφος της, με την εξίσου επιβλητική ονομασία «Maltese Falcon» (Γεράκι της Μάλτας), εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. 

Ενδεικτικά, διαθέτει 15 τετράγωνα πανιά, τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και ανοίγουν σε μόλις έξι λεπτά, ενώ έχει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα!

Μάλιστα για να μπορέσει να μπει στο λιμάνι το σκάφος της η τορπιλάκατος «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος», που βρίσκεται συνέχεια στο νησί και είναι σε επιφυλακή αυτήν την περίοδο, αναγκάστηκε να εξέλθει και να δέσει όλο το βράδυ αρόδο, κάτι που κάνει μόνο όταν έρχονται τα ferries της γραμμής από τη Ρόδο - γιατί το λιμάνι είναι εξαιρετικά μικρό και δεν χωράει 2 μεγάλα σκάφη ταυτόχρονα!

Η Ελενα Αμβροσιάδου έφτασε με την παρέα της την Πέμπτη στο νησί, στο οποίο δεν ισχύει το μέτρο για κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυχτα κι έτσι έμειναν να απολαμβάνουν τα θαλασσινά τους ως αργά τη νύχτα στο γνωστό εστιατόριο «Αλεξάνδρα»!

Πηγή: protothema.gr

Σχετικό άρθρο στο protothema.gr: Maltese Falcon: Το ωραιότερο ιστιοπλοϊκό του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου