29 Αυγούστου 2020

Τα «Ωραία» της Ημέρας 29.8.2020

Απίστευτη αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε ΣΚΑΪ: Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο Δώρο Πάσχα 1.742.000 ευρώ! 
Mία συγγνώμη από την «Καθημερινή» και τον αρθρογράφος της προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο. 
Η μεγαλύτερη τοιχογραφία της Ευρώπης στις Βρυξέλλες με ύψος 100 μέτρα! 

Γ. Βρούτσης: Επιχείρηση ζήτησε για έναν εργαζόμενο Δώρο Πάσχα 1.742.000 ευρώ! 

Πλήθος εργοδοτών, ζήτησαν από το κράτος να πληρωθούν εξωφρενικά ποσά για Δώρο Πάσχα εργαζομένων. 

«Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ . Το ποσό αφορούσε δώρο εργαζομένου που ο μισθός του ανέρχεται σε 1.159,84 ευρώ. 

«Άλλη επιχείρηση ζήτησε για εργαζόμενο 1.100.000 ευρώ, άλλη 800.000 ευρώ, άλλη 600.000 ευρώ, άλλοι 50.000 ευρώ, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν», τόνισε ο υπουργός Εργασίας. 

«Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης και ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του Δώρου Πάσχα θα γίνουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή: skai.gr


Mία συγγνώμη προς τον Γιώργο Κατρούγκαλο 

Γράφει σήμερα στην «Καθημερινή», ο αρθρογράφος της Στέφανος Κασιμάτης, στην ίδια εφημερίδα: 
«Στη φωτογραφία της Παρασκευής διέπραξα ένα σοβαρό λάθος, εξαιτίας της αφέλειάς μου. Χρωστώ, ως εκ τούτου, μια συγγνώμη τόσο στον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο όσο και στους αναγνώστες, καθώς δεν εγνώριζα (και ούτε μπορούσα να υποθέσω, εξ ου και η αφέλεια) ότι η απώλεια των μαλλιών του πρώην υπουργού οφείλεται σε θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μηνός για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας.
Πληροφορούμαι μάλιστα ότι οι γιατροί του είχαν συστήσει να παραμείνει οικουρών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά στον ίδιο επικράτησε το αίσθημα της υποχρέωσης να παραστεί στη Βουλή, δεδομένου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύουν οι ειδικοί περί τα ελληνοτουρκικά. Του εύχομαι ολοψύχως καλή δύναμη και καλή ανάρρωση. Να επανέλθει γερός δυνατός».

Η Δήλωση της «Καθημερινής»:
Η «Κ» ζητά συγγνώμη από τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο για τη φωτογραφία και το σχόλιο που τη συνόδευε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας. Όσο και αν είναι προφανές ότι ο αρθρογράφος δεν γνώριζε την περιπέτεια υγείας του κ. Κατρούγκαλου, σημασία έχει ότι πρόκειται για ατόπημα. Το οποίο δεν θα επαναληφθεί.

Πηγή: kathimerini.gr 


Η μεγαλύτερη τοιχογραφία της Ευρώπης στις Βρυξέλλες 


Τοιχογραφία στις Βρυξέλλες, που έχει ύψος 100 μέτρα και καλύπτει 4.000 τετραγωνικά μέτρα, θα γίνει η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Μια ομάδα επαγγελματιών αναρριχητών έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της τοποθέτησης. Δύο άτομα ξεδιπλώνουν τα κομμάτια στον τοίχο. Ένας από αυτούς θερμαίνει την επιφάνεια προκειμένου να κολλήσει όσο το δυνατόν καλύτερα στο σκυρόδεμα. Η τοιχογραφία είναι δημιουργία τριών καλλιτεχνών δρόμου από τις Βρυξέλλες. 


Στόχος τους να δώσουν χρώμα στην πόλη και το έργο τους να αλληλεπιδράσει με αρμονικά με την αρχιτεκτονική της πόλης. 


Οι καλλιτέχνες της τοιχογραφίας, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, πιστεύουν πως θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου