26 Αυγούστου 2020

Γυαλιά του Γκάντι πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 288.000 ευρώ!

Ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που ανήκαν στον ήρωα της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος τα είχε προσφέρει «για να ευχαριστήσει για μια καλή πράξη», πωλήθηκαν έναντι 260.000 στερλινών (περίπου 288.000 ευρώ), ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών East Bristol Auctions.

«Δείτε τη στιγμή που τα γυαλιά του Γκάντι κατακυρώθηκαν για 260.000 λίρες. Τα είχαμε βρει μόλις πριν από 4 εβδομάδες μέσα στο γραμματοκιβώτιό μας, τα είχε αφήσει εκεί ένας κύριος, στον θείο του οποίου τα είχε δώσει ο ίδιος ο Γκάντι. Ένα απίστευτο αποτέλεσμα για ένα απίστευτο αντικείμενο!», έγραψε στο instagram ο οίκος δημοπρασιών, αναρτώντας ένα βίντεο από την πώληση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ. 

Η αξία αυτού του επιχρυσωμένου ζευγαριου γυαλιών είχε υπολογισθεί μεταξύ 10.000 και 15.000 στερλινών (μεταξύ 11.000 και 17.000 ευρώ). 

Είχαν τοποθετηθεί μέσα σε έναν φάκελο στο γραμματοκιβώτιο του οίκου δημοπρασιών. «Τον πήρε ένας από τους συναδέλφους μου, έσκισε τον φάκελο και βρήκε ένα σημείωμα που έγραφε: "αυτά τα γυαλιά ανήκουν στον Γκάντι, τηλεφωνήστε μου"», είχε αφηγηθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ένας από τους δημοπράτες, ο Άντριου Στόου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου