12 Αυγούστου 2020

Κηπουρική, ένα σπουδαίο «φάρμακο» κατά της κατάθλιψης

Η δημιουργία ενός μικρού φυτώριου στον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι, είναι μια διέξοδος κατά την οικειοθελή απομόνωση σε εποχές πανδημίας 

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι ο Covid-19 δεν είναι μια απλή γρίπη αλλά ήρθε για να μείνει, για πολλούς η απομόνωση στο σπίτι αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο να μην νοσήσουν. Αυτός είναι και ο σοβαρός λόγος, που πολλοί διάσημοι της show biz εξακολουθούν να απαρνούνται τις εξόδους και τις κοινωνικές ή επαγγελματικές επαφές, επιλέγοντας να μένουν σε οικειοθελή απομόνωση, βρίσκοντας δημιουργικούς τρόπους να περνούν ευχάριστα οι ώρες τους, αλλά και να προσπερνούν με σχετική ευκολία τα κύματα κατάθλιψης που βιώνουν. 

Ένα από τα μυστικά που μπορούν να ανταμείψουν ψυχολογικά κάθε άνθρωπο, που επιλέγει να μένει οχυρωμένος από την πανδημία μέσα σε τέσσερις τοίχους, είναι η κηπουρική ή έστω η δημιουργία ενός μικρού φυτώριου στον κήπο, την αυλή ή το μπαλκόνι του. 

Πρόσφατα η 25χρονη Halsey, τραγουδίστρια του super hit «Graveyard», ενεργή ακτιβίστρια κατά του ρατσισμού και ποιήτρια, μοιράστηκε φωτογραφίες από το καταπράσινο χόμπι της στο Instagram -την κηπουρική- σημειώνοντας: «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να ευεργετήσει τόσο σημαντικά την ψυχική μου ισορροπία». 

«Λοιπόν, τα φυτά με κάνουν να χαμογελάω, να κοιμάμαι γαλήνια και να ξυπνώ κάθε πρωί με ελπίδα και αισιοδοξία. Όπως αυτά τα φασολάκια που γεννήθηκαν από το πουθενά, και που χάρη στην αφοσίωσή μου μεγάλωσαν και σήμερα μπορούν να με θρέψουν υγιεινά», γράφει η Halsey, και συνεχίζει: «Αυτό είναι ένα από τα νέα χόμπι που έχω αποκτήσει καθώς ο κόσμος αλλάζει προς το χειρότερο. Στιγμές απλότητας σαν αυτές όπου ποτίζω, περιποιούμαι και ακουμπώ τα φυτά και τα λαχανικά μου είναι σημαντικές για τη συναισθηματική μου ισορροπία. Αλλά ο αγώνας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν σταδιακά στην εκδοχή της “κανονικότητας”, αλλά δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τέλος του προβλήματος. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Γι’ αυτό μείνετε νηφάλιοι και συγκεντρωμένοι, προσπαθώντας να ενισχύετε την ψυχική και σωματική σας υγεία με κάθε τρόπο». 

(Σ.Σ.: Η Halsey έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις της ότι παλεύει από μικρή με την διπολική διαταραχή, και μάλιστα το τρίτο άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο Maniac, γράφτηκε σε μια περίοδο με συχνά μανιοκαταθλιπτικά επεισόδια).

Πηγές: clickatlife.gr , instagram.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου