11 Αυγούστου 2020

Η οπτική του φιλόδοξου φωτογράφου

Ο μισός κόσμος κυκλοφορεί σήμερα με ένα έξυπνο κινητό στην τσέπη του. Εξοπλισμένα με κάμερες αξιώσεων, κάποια από αυτά τα κινητά δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να συμπεριφερθούν ως φωτογράφοι. Αριστερά φωτογραφία με τίτλο «The Empty Quarter». 

Απαθανατίζουν σχεδόν τα πάντα. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι καλός φωτογράφος. Αλλά ορισμένοι ενίοτε κάνουν επαγγελματίες φωτογράφους να σκάσουν από ζήλια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι φωτογραφίες που βραβεύθηκαν στον τελευταίο διαγωνισμό φωτογραφίας IPPAWARDS. Πρόκειται για τον διαγωνισμό iPhone Photography Awards, τον πρώτο και με τη μεγαλύτερη διαδρομή διαγωνισμό φωτογραφιών με iPhone.

Πολλές από τις βραβευμένες φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν με τελευταία μοντέλα - μία που κέρδισε βραβείο τραβήχτηκε με iPhone 4 -, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι αυτό που κυρίως μετρά είναι η οπτική του φιλόδοξου φωτογράφου, το κάδρο. 

«Ιπτάμενα αγόρια» 

Το Μεγάλο Βραβείο και ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς πήγε στην Dimpy Bhalotia, φωτογράφο δρόμου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η φωτογραφία της, με λεζάντα «Ιπτάμενα αγόρια», αιχμαλωτίζει τρία αγοράκια στον αέρα καθώς πηδούν στον Γάγγη, στην πόλη Βαρανάσι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου