10 Απριλίου 2022

Σκίτσα: Στο Μυαλό του Πούτιν II

Προσπαθώντας, και πάλι, να μπούμε στο μυαλό του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη βοήθεια δέκα σκίτσων. 
Τι σκέφτεται άραγε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πόλεμο;

Επάνω αριστερά: Προπαγάνδα, ένα βασικό όπλο! Πλέον "τι είναι αλήθεια και τι ψέματα είναι δύσκολο να καταλάβεις" σχολιάζει σε ανάρτησή του στο fb ο σκιτσογράφος Δημήτρης Γεωργοπάλης για το σκίτσο του στο Realnews (10.4.2022). Πολύ πιο δύσκολο να καταλάβεις το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Ρώσος πρόεδρος!  

Η σκοτεινή συμφωνία, όπου με το πετρέλαιο ξεπλένει το αίμα... 
"Μπορεί να έχει ο Πούτιν ουκρανικό αίμα στα χέρια του, αλλά εμείς θα το ξεπλύνουμε με το ρωσικό πετρέλαιο", φαίνεται να λένε οι ηγέτες Κίνας και Ινδίας, στο σκίτσο (7.4.2022) του Kevin Kallaugher (KAL):

Πανευτυχής ο Πούτιν! Ανοίγει την στρόφιγγα και το χρήμα, από το φυσικό αέριο που πουλάει πανάκριβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρέει στην πολεμική του μηχανή. Σκίτσο του Dave Simonds από το "Political Cartoon @Cartoon4sale" (7.4.20220):

Βλαντιμίρ ο Κατακτητής (conqueror) στο κόκκινο χαλί, (που δεν είναι κόκκινο χαλί, αίμα είναι...). Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL) στο Counterpoint.com (5.4.2022):

Ψυχρός εκτελεστής... Μια παραλαγή παλιάς φωτογραφίας από το Βιετνάμ σε σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (5.4.2022):

Δείτε και αυτό:
Η φωτογραφία που άλλαξε το πρόσωπο του πολέμου στο Βιετνάμ
Ήταν Πρωτοχρονιά του 1968, στην βιετναμέζικη πρωτεύουσα Χο Τσι Μινγκ που ονομαζόταν τότε Σαϊγκόν. Ένας λεπτοκαμωμένος Βιετναμέζος με κοντό παντελόνι, καρό πουκάμισο, ξυπόλητος με τα χέρια δεμένα στην πλάτη προχωρά σε δρόμο της πόλης περιστοιχισμένος από στρατιώτες. Ξαφνικά ένας άνδρας εμφανίζεται στο πλάνο, σημαδεύει τον αιχμάλωτο στο κεφάλι και τον εκτελεί. Περισσότερο από σύμπτωση παρά από διαίσθηση ο αμερικανός φωτογράφος Έντι Άνταμς απαθανατίζει με τη μηχανή του τη στιγμή...

Ακόμα και ο χάρος θα πρέπει να τρομάζει με την "δράση" του! Σκίτσο του Morten Morland (4.4.2022) από το Morten Morland @mortenmorland:
Αδίστακτος ο Πούτιν. Και στις κάρτες τα χτυπήματά του να γίνονται με "πυραύλους"! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (2.4.2022):

Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν! Και τι κακό έχει το επάγγελμα σκέφτεται ο Πουτιν, που τεμαχίζει, μετά την Τσετσενία και την Γεωργία, τωρα και την Ουκρανία! Σκίτσο του Κώστα Βλάχου, από ανάρτησή του στο facebook (2.4.2022):

Πάντως, αυτό με τη μορφή του Πούτιν "δεν είναι μια πίπα (σωλήνας) ειρήνης" (Ceci n'est pas une pipe de peace). Σκίτσο του Dave Brown στο "The Independent" (1.4.2022) με αφορμή κάποιες, χωρίς αποτέλεσμα, ειρηνευτικές συνομιλίες. Το βρήκαμε στο Political Cartoon @Cartoon4sale (1.4.2022):

Και στην υποχώρηση (retreat) από το Κίεβο νοιώθει ως "Μέγας Ναπολέων"! Σκίτσο του Peter Brookes στο "The Times". Το βρήκαμε στο Peter Brookes @BrookesTimes (31.3.2022):

Σχετική ανάρτηση: Σκίτσα: Στο Μυαλό του Πούτιν I 
Κυνικός, αδίστακτος, απόμακρος και ξεκομμένος από τον κόσμο και την πραγματικότητα προβάλει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου