20 Οκτωβρίου 2023

Ο χάρτης του Ισραήλ για τα τούνελ της Χαμάς

Χάρτης των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας που καταγράφει το δίκτυο των τούνελ κάτω από την Γάζα, από την WSJ.

14η ημέρα πολέμου και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με το Ισραήλ να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας (της Πέμπτης προς Παρασκευή) τα πολεμικά της αεροσκάφη έπληξαν πάνω από 100 επιχειρησιακούς στόχους των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας, καταστρέφοντας στοές σηράγγων, αποθήκες πυρομαχικών και δεκάδες επιχειρησιακές έδρες.

Στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησής τους για την εξουδετέρωση της Χαμάς, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στο δίκτυο υπόγειων σηράγγων της Γάζας που χρησιμοποιείται από τους εξτρεμιστές για τη μεταφορά όπλων. 

Ο χάρτης (εικόνα αριστερά) των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας καταγράφει το δίκτυο των τούνελ κάτω από την πόλη της Γάζας, αλλά και σε άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγή χάρτη: IDF/Carl Churchill/THE WALL STREET JOURNAL
από kathimerini.gr

Ισραηλινός υπουργός: Τα τούνελ θα γίνουν το "μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου".

Εν τω μεταξύ, οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Nir Barakat στο ABC News, "ακόμη και αν χρειαστεί ένας χρόνος". 

Ερωτηθείς για τα χιλιόμετρα τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τη Γάζα, είπε ότι θα γίνουν το "μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου". 

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι κρατάει μερικούς ή όλους τους 203 Ισραηλινούς ομήρους που έχει συλλάβει μέσα σε αυτό το τεράστιο δίκτυο.

"Θα κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να φέρουμε τους ομήρους μας, να φέρουμε τους ομήρους μας [πίσω] ζωντανούς..." είπε, αλλά η "πρώτη και τελευταία προτεραιότητα" είναι η καταστροφή της Χαμάς. 
Πηγή: protothema.gr

Σχετικό Βίντεο:
(1109) Τα τούνελ της Χαμάς που «πονοκεφαλιάζουν» το Ισραήλ - YouTube

Σχετική ανάρτηση:
Ισραηλινός στόχος: Οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου