31 Οκτωβρίου 2023

Οκτώβριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Οκτωβρίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυρίαρχα θέματα ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ. Επάνω αριστερά, στο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (27.10.2023), το ανθρώπινο τείχος από μωρά παιδιά που καλύπτει τους ηγέτες της Χαμάς σε μια παρτίδα σκάκι! 

Ακολουθούν το υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων του Ολυμπιακού Σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, έργων του Σαντιάγο Καλατράβα. Καλατράβα δεν ήθελες Μήτσο; Τράβα καλά τώρα! Εκατομμύρια απαιτούνται για την επισκευή του. Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα (5.10.2023):

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (8.10.2023), που προκάλεσε την οργή του Παύλου Πολάκη, τον οποίο περουσιάζει ως σκυλάκι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και του συντρόφου του, Τάιλερ Μακμπέθ, να ουρεί στην πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ: 

Μεγάλη ανατροπή στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην πρωτεύουσα με τον Χάρη Δούκα να επικρατεί με 56% στο Δήμο Αθηναίων του Κώστα Μπακογιάννη που συγκέντρωσε το 44%, στο β΄ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών. "Μμμ!... Σιγά την πόλη!..." φαίνεται να λέει αμήχανα ο Κώστας Μπακογιάννης κλωτσώντας κάποιο κοσερβοκούτι που βρέθηκε μπροστά του. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.10.2023):

"Είμαι στο πλάι σου" λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. "Μόνο μην έρθεις εδώ να με στηρίξεις!" του απαντά εκείνος, γνωρίζοντας ότι, όσους υποψηφίους επισκέφθηκε ο Μητσοτάκης για να στηρίξει στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, απέτυχαν! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (18.10.2023): 

Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στην Γάζα, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Το βομβάρδισαν οι ισραηλινοί; ή μήπως κατά λάθος κάποια παλαιστινιακή οργάνωση; 
Επιλεκτικά οι εκδηλώσεις στήριξης. Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (19.10.2023), "άκυρη η συναυλία" φωνάζει κάποιος στα παιδιά που την ετοιμάζουν, "το νοσοκομείο μάλλον το χτύπησε η παλαιστινιακή Τζιχάντ"!

Fake News εκτοξεύονται κατά την μετάδοση των ειδήσεων από την τηλεόραση, το λάπτοπ, το κινητό και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τις εξελίξεις από τον πόλεμο στο Ισραήλ. Καλύψου λοιπόν, αρχίζουν οι ειδήσεις! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη (21.10.2023): 

Πήγαν, λέει, τα παιδιά από την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, για τον γάμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφό του, Τάιλερ Μάκμπεθ. Με την ευκαιρία αυτή θα γκρεμίσουν και τον καπιταλισμό! Στα παιδία (εκτός λάθους) διακρίνονται οι: Παύλος Πολάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Τσίπρας, Ευάγγελος Αποστολάκης (εν αποστρατεία ναύαρχος) και Ευάγγελος Αντώναρος. Όλα αυτά στο σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου για το "Ελλάδα24" (22.10.2023):

Tο Ισραήλ ξεκινάει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα... "Ερχόμαστε" λένε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. "Σας περιμένουμε" απαντά η "Χαμάς", οχυρωμένη πίσω από το ... ανθρώπινο τείχος, αφού οι σάκοι αντί για άμμο περιέχουν ανθρώπινα σώματα! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (23.10.2023):

Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αλλά γιατί μόνο εμείς γιορτάζουμε την αρχή του πολέμου; Γιατί μόνο εμείς στο τέλος τα κάναμε μαντάρα! (ακολούθησε ο εμφύλιος πόλεμος). Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (28.10.2023):

Σημείωση: Τα περισσότερα από τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Σεπτέμβριος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Αύγουστος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα
Ιούλιος 2023: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου