17 Οκτωβρίου 2023

Το κόλπο με το κουμπί πανικού για τη μη έκδοση αποδείξεων

Πρόκειται για λογισμικό που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και 
δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει άμεσα το σύνολο των αποδείξεων που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα! 
Σε άλλες, τελείως διαφορετικές περιπτώσεις, το κουμπί πανικού ειδοποιεί άμεσα την Ελληνική Αστυνομία για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Λουκέτο σε beach bar – Το κόλπο με το κουμπί πανικού
από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου, που επιβάλλει η ΑΑΔΕ για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων, να στερεί σημαντικό τζίρο από τις επιχειρήσεις, ειδικά όταν έρχεται σε ημέρες υψηλής κίνησης, κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

Για το λόγο αυτό και οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φροντίζουν και επιστρέφουν στον τόπο του... εγκλήματος, ώστε να διαπιστώσουν αν το πάθημα έγινε μάθημα. Και, στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, έπραξαν άριστα. Πρόκειται για το γνωστό beach bar, στο Καβούρι, στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι, επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις.

Τι βρήκαν αυτή τη φορά οι ελεγκτές; Ότι η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην πιάτσα κουμπί πανικού. Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα! Όπερ και εγένετο.

Οι ελεγκτές το εντόπισαν και στην επιχείρηση επιβλήθηκε τετραήμερο λουκέτο, ως υπότροπη.

Κουμπί πανικού κατά της ενδοοικογενειακής βίας
από το astynomia.gr

Από τον περασμένο Μάρτιο λειτουργεί το πρόγραμμα “Panic Button” (κουμπί πανικού) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με σκοπό την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Πρόκειται για ψηφιακή εφαρμογή που χορηγείται δωρεάν σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες αφού την εγκαταστήσουν σε κινητό τηλέφωνο έξυπνης τεχνολογίας (smartphone) έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας.

Συγκεκριμένα, το θύμα πατώντας παρατεταμένα την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, ενεργοποιεί την εφαρμογή και αυτόματα αποστέλλεται γραπτό μήνυμα (sms) στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου