22 Οκτωβρίου 2023

Οταν η άγρια ζωή έχει μεγάλα κέφια

Τα Comedy Wildlife Photography Awards 2023 δημοσίευσαν και πάλι φέτος ξεκαρδιστικές εικόνες και βίντεο που προκαλούν γέλια και χαμόγελα, αλλά και έκπληξη για την υπέροχη άγρια ζωή με την οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον κόσμο. Η τελική σύντομη λίστα του φετινού διαγωνισμού περιλαμβάνει 41 αυτόνομες φωτογραφίες, τρία βίντεο και τρεις συμμετοχές Portfolio. Ξεχώρισαν μεταξύ χιλιάδων συμμετοχών που υποβλήθηκαν από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους και μας παρουσιάζουν έναν υπέροχο εκλεκτικό συνδυασμό ξεκαρδιστικής άγριας ζωής

Μια μικρή επιλογή (7 
φωτογραφίες) από σχετικό δημοσίευμα στο Protagon.gr:

Επάνω αριστερά: «Αλεπού με πούρο». Μια νεαρή γκρίζα αλεπού άρπαξε ένα μικρό κομμάτι ξύλου και άρχισε να κυλιέται με το βραβείο της. Οταν κουράστηκε να παίζει, ξάπλωσε κρατώντας ακόμα στο στόμα της το ξύλο, που έμοιαζε έντονα με πούρο. Dakota Vaccaro.

«Παρέα». Τρεις βασιλικοί πιγκουίνοι βγαίνουν από το νερό πιασμένοι χέρι-χέρι στις νήσους Μαλβίνες (Φόκλαντ), Αργεντινή. Dario Podesta.

«Η χαρούμενη χελώνα». Ξαφνιασμένη, η χελώνα του βάλτου χαμογελά στη λιβελούλα που στέκεται στη μύτη της, στην κοιλάδα Γεζρεέλ του Ισραήλ. Tzahi Finkelstein.

«Βίδρα-μπαλαρίνα». Μια ενυδρίδα μοιάζει να χορεύει με χάρη· αφού πήδηξε για να πιάσει κάτι φύλλα, προσγειώθηκε παράδοξα και κατέληξε να ποζάρει σε στάση Arabesque. Otter Kwek.

«Το τάνγκο θέλει δύο». Δύο επιβήτορες επιδεικνύουν τις αθλητικές τους ικανότητες παλεύοντας μεταξύ τους. Κανένα άλογο δεν τραυματίστηκε χορεύοντας τάνγκο στο ΜακΚάλα Πικς του Ουαϊόμινγκ. Danny Sullivan.

«Ζώντας τη Στιγμή». Χαλαρώστε, ξαπλώστε και απολαύστε τον ζεστό ήλιο, όπως αυτή η φώκια που μοιάζει με ξαπλωμένο άγαλμα του Βούδα, στο Στέιτεν Αϊλαντ της Νέας Υόρκης. Kawing Chiu.

«Για το οικογενειακό άλμπουμ!». Ενα ζευγάρι σούλες με το μικρό τους στο Μπέμπτον Κλιφς της Αγγλίας, βασιλικό φυσικό καταφύγιο για την προστασία των πουλιών, όπου κάθε χρόνο μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, περίπου μισό εκατομμύριο θαλασσοπούλια χρησιμοποιούν τους βράχους που δεσπόζουν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα για να φωλιάσουν και να μεγαλώσουν μια οικογένεια. Zoe Ashdown 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου