19 Οκτωβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 19.10.2023

Βομβαρδισμός σε νοσοκομείο στην Γάζα, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν. Το βομβάρδισαν οι ισραηλινοί; ή μήπως κατά λάθος κάποια παλαιστινιακή οργάνωση; Στο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή, "άκυρη η συναυλία" φωνάζει κάποιος στα παιδιά που την ετοιμάζουν, "το νοσοκομείο μάλλον το χτύπησε η Τζιχάντ"!

Από το βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αλι στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Η διοίκηση της Χαμάς υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από ισραηλινό αεροσκάφος, ισχυρισμό που υιοθέτησαν πολλές κυβερνήσεις αραβικών και μουσουλμανικών κρατών. 
Ωστόσο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις απέδωσαν τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου σε αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, άποψη που αποδέχεται και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σχετική ανάρτηση:
Ποιος σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, ανατινάζοντας ένα νοσοκομείο; 
Αναγκαστικά καταλήγουμε στην θεωρία του λάθους. Είτε οι Ισραηλινοί χτύπησαν το νοσοκομείο κατά λάθος, είτε οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Εδώ κουμπώνει και η υποκλοπή που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ισραηλινοί, μαζί με την επισήμανση πάντως ότι κάτι τέτοια στοιχεία μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινά, αλλά και εύκολα κατασκευάζονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου