7 Οκτωβρίου 2023

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σε Σκίτσα

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις φονικές πλημμύρες και τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στο σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο, η Ελλάδα πάνω στην κάλπη ταξιδεύει στα πλημμυρισμένα και καμμένα εδάφη.

Μετά τις πλημμύρες τώρα βρέχει υποψηφίους! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή:

Tα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης φτάνουν τα 98 εκατοστά σε μήκος. Ψηφοδέλτια λοιπόν με το μέτρο, έργο με το σταγονόμετρο! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο:

Τη διοίκηση ή απλά την είσοδο στα δημοτικά συμβούλια των 332 δήμων της χώρας διεκδικούν συνολικά 1.222 συνδυασμοί, ενώ για τις 13 περιφέρειες 78 συνδυασμοί.
Τις συνολικά 8.481 θέσεις στα δημοτικά συμβούλια διεκδικούν 63.906 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αντίστοιχα τον σταυρό προτίμησης για τις 611 θέσεις στα περιφερειακά συμβούλια ζητούν από τους ψηφοφόρους 7.395 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων (80.465) είναι για τις δημοτικές κοινότητες.

Πολλοί οι υποψήφιοι αλλά αδιάφοροι οι ψηφοφόροι! Σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη στα Νέα:

Υποψήφιος Δήμαρχος: Πάμε κι όπου βγεί! Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη στο Ποντίκι: 

Επιτυχών θεωρείται ο συνδυασμός που θα πλειοψηφήσει με ποσοστό μεγαλύτερο του 43% του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν πλειοψηφήσει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 15 του μηνός μεταξύ των υποψήφιων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. 
Είσοδο στο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο εξασφαλίζει ο συνδυασμός που στον α’ γύρο έλαβε ποσοστό τουλάχιστον 3%.

Με εξαίρεση τον τράχηλο, όλο το υπόλοιπο σώμα του Έλληνα είναι αφιερωμένο στην εκλογή Δημοτικού Συμβούλου! Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr:

Η απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στον Ριζοσπάστη:

Η ΝΔ λέει ότι δεν στηρίζει τον εν ενεργεία δήμαρχο Βόλου (και επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων καθώς και πρόεδρο της "ΠΑΕ Βόλος") Αχιλλέα Μπέο. Την Αχίλλειο πτέρνα δεν τη στηρίζεις, στην Αχίλλειο πτέρνα στηρίζεσαι! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή:

Οι νέες Αρχές που θα εκλεγούν, θα εγκατασταθούν την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους, που θα είναι πενταετής, θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου