5 Οκτωβρίου 2023

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 5.10.2023

Διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων του Ολυμπιακού Σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, έργων του Σαντιάγο Καλατράβα.
Καλατράβα δεν ήθελες Μήτσο; Τράβα καλά τώρα! Εκατομμύρια απαιτούνται για την επισκευή του.
Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα.

Μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει στο χαρτοφυλάκιό του τα συγκεκριμένα ακίνητα και είναι επιφορτισμένο με το έργο της συντήρησής τους, αποκάλυψε σοβαρό πρόβλημα στη στατικότητα των δύο στεγάστρων του Ολυμπιακού Σταδίου και του ποδηλατοδρομίου, που είναι έργα του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα και κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Και κάτι ακόμη που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ: Τόσο η μεταλλική κατασκευή του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου στο ΟΑΚΑ όσο και η αντίστοιχη μεταλλική κατασκευή του ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα των μελετών που έγιναν στις συγκεκριμένες υποδομές από τον τεχνικό σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Η μελέτη δεν αποδίδει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων, αλλά, όπως επισημαίνει, αξιολογεί την παρούσα κατάσταση σε σχέση με την «ιδεατή» τους κατάσταση, την κατάσταση δηλαδή που εκτιμάται πως έπρεπε να έχουν όταν παραδόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου