25 Φεβρουαρίου 2014

"Αθήνα 2004": Παράδειγμα προς αποφυγή

Business Insider: Σότσι, μην καταντήσεις σαν την "Αθήνα 2004"

Ως παράδειγμα προς αποφυγή, σύμφωνα με το "Έθνος", παρουσιάζει τη χώρα μας το γνωστό περιοδικό Business Insider για τη μοίρα που επιφύλαξε στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τονίζοντας ότι κάτι ανάλογο θα ήταν "εφιαλτικό σενάριο" για την πόλη του Σότσι, η οποία μόλις φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Αντίθετα με τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 1984 στο Σεράγεβο, οι οποίες καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, κανένα καταστροφικό γεγονός δεν συνέβη που να δικαιολογεί την εγκατάλειψη των αθηναϊκών αθλητικών χώρων», παρατηρεί με νόημα το αμερικανικό περιοδικό.

 Το γήπεδο του softball.

Το ρεπορτάζ «διανθίζεται» από 25 διόλου κολακευτικές φωτογραφίες που απεικονίζουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κάποτε υπερσύγχρονα, λαμπερά και πεντακάθαρα στάδια που φιλοξένησαν τα ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και το ολυμπιακό χωριό: αγριόχορτα, σκουριά, λουκέτα, μπετά, σωροί από σκουπίδια, γκράφιτι, ακόμη και... βατράχια συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης και της ντροπής. 

Το εγκαταλελειμμένο συντριβάνι του ολυμπιακού χωριού.

«Στην Ελλάδα δεν χρησιμεύουν καθόλου παγκόσμιας κλάσης και ακριβές στην συντήρησή τους εγκαταστάσεις για εξειδικευμένα αθλήματα, όπως είναι το σόφτμπολ, το μπιτς βόλεϊ ή ακόμα και η κολύμβηση. Αχρηστεύτηκαν αμέσως μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων», επισημαίνει το περιοδικό, για να καταλήξει: «Ως αποτέλεσμα, μια δεκαετία αφότου η Ελλάδα ξόδεψε περίπου 15 δισ. δολάρια για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, κάποια από τα πάλαι ποτέ λαμπερά στάδια τώρα να αποσυντίθενται».

Πηγή: 
ethnos.gr 25.02.2014
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22945&subid=2&pubid=63968952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου