6 Φεβρουαρίου 2014

Χαϊκάλης: Φτηνές δικαιολογίες για τη φοροδιαφυγή.

«Δεν υπήρχε σκοπιμότητα ή πρόθεση φοροδιαφυγής... από αμέλεια έγινε...», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, αφού παραδέχθηκε ότι δεν είχε κόψει αποδείξεις 45.000 ευρώ.

Φτηνές δικαιολογίες κ. βουλευτά! Η πολιτική δεν είναι (ή δεν θα έπρεπε να είναι) μια κακή θεατρική παράσταση.

Πρόκειται για μια διαφήμιση στην οποία ήταν πρωταγωνιστής για προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων το 2007, είπε ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.  Δεν δηλώθηκαν τα χρήματα στην εφορία και αυτό έγινε "καθαρά από αμέλεια" και δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.

Και όλα αυτά αφού το ΣΔΟΕ είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο στην άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Π. Χαϊκάλη (προ της εκλογής του), στον οποίο καταλογίστηκε παράβαση για μη έκδοση δύο φορολογικών στοιχείων ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση του 2007.

Και ένα σχετικό απόσπασμα από κύριο άρθρο στο σημερινό "Βήμα"*: 

Εθνικό έγκλημα η φοροδιαφυγή κύριε βουλευτά!

...Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και πολιτικά πρόσωπα, που επιτέλους συλλαμβάνονται να φοροδιαφεύγουν, ψελλίζουν τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες, ότι δήθεν ξεχάστηκαν ή ότι κάποιοι άλλοι ευθύνονται για τις δικές τους παραλείψεις.

Όπως ο κύριος βουλευτής, που μέχρι προχθές ξεσπάθωνε κατά των φαύλων πολιτικών παριστάνοντας τον αντιμνημονιακό αγωνιστή και χθες περιφερόταν από τηλεπαράθυρο σε τηλεπαράθυρο, για να δικαιολογηθεί ότι έκανε ένα μικρό λάθος μόνο και δεν δήλωσε εισόδημα 55.000 ευρώ
...

afirimeno.com
* http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=564605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου