26 Φεβρουαρίου 2014

Σκίτσο της Süddeutsche Zeitung που απεικονίζει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ ως χταπόδι

«Συγγνώμη» ζήτησε η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για σκίτσο που δημοσίευσε, στο οποίο απεικονίζεται ο ιδρυτής του facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ως χταπόδι με μεγάλη μύτη, με τα πλοκάμια του να κρατούν υπολογιστές και smartphones. Η γερμανική εφημερίδα κατηγορήθηκε για «αντισημιτική προπαγάνδα».

Ωστόσο Μπούρκχαρντ Μορ, ο γελοιογράφος που το σχεδίασε, απέρριψε τις κατηγορίες. «Ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός αποτελούν ιδεολογίες οι οποίες μου είναι εντελώς ανοίκειες. Για αυτό ακριβώς έχω συγκλονιστεί που μία από τις γελοιογραφίες μου κρίνονται υπό αυτό το πρίσμα», τόνισε ο γελοιογράφος σε γραπτή δήλωση που έστειλε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το καπέλο που φορά το χταπόδι, το οποίο απεικονίζεται με σγουρά μαλλιά και ένα χαμόγελο στα παχιά χείλη του, αναγράφει τον λογότυπο του facebook. Επίσης σε ένα από τα πλοκάμια του το χταπόδι κρατάει το λογότυπο του WhatsApp, της εφαρμογής που η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ εξαγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 19 δισ. δολαρίων. 

Στη συνέχεια, ο Μορ, τροποποίησε την αρχική γελοιογραφία, που είχε δημοσιευτεί σε ποσοστό μικρότερο του 10% των φύλλων της έκδοσης της περασμένης Παρασκευής, και η αναθεωρημένη εκδοχή της, με το πρόσωπο του Ζάκερμπεργκ να έχει αντικατασταθεί με ένα ορθογώνιο κουτί, δημοσιεύθηκε στο υπόλοιπο 90% και πλέον της έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας.

Πηγή: www.tanea.gr 25.02.2014. 
Ολόκληρο το άρθρο στο: http://www.tanea.gr/news/world/article/5090756/syggnwmh-zhthse-h-suddeutsche-zeitung-gia-skitso-poy-apeikonizei-ton-mark-zakermpergk-ws-xtapodi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου