16 Φεβρουαρίου 2014

Υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα οι αναγνώστες του Guardian

Σε ποσοστό 88% οι επισκέπτες του ιστότοπου της βρετανικής εφημερίδας Guardian τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων, ενώ μόλις το 12% επιθυμεί την παραμονή τους στη Βρετανία.

«Εχει δίκιο ο Τζορτζ Κλούνι; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα;» ήταν το ερώτημα δημοσκόπησης του Guardian, που ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην ηλεκτρονική έκδοσή της.

Συγκεκριμένα το ερώτημα από την βρετανική εφημερίδα τέθηκε ως εξής:
Is George Clooney correct? Should Britain return the Parthenon marbles?
While promoting his new film Monuments Men, about returning art taken by the Nazis to its rightful owners, George Clooney has said that the UK should give back the Parthenon marbles to Greece. Are you with him?


Αφορμή για την ερώτηση του Guardian ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε τρεις ημέρες τάχθηκε δύο φορές δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τόσο το Βατικανό όσο και το Μουσείο Γκετί έχουν επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας που κατείχαν.

Επίσης ο Τζορτζ Κλούνι έθεσε το ερώτημα «κατά πόσον τα κομμάτια ενός έργου τέχνης πρέπει να ενώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ορισμένα κομμάτια που κοιτάς και σκέφτεσαι ότι ίσως είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να γίνει».

Πηγή: http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου