27 Φεβρουαρίου 2014

Περίεργα: Βραζιλία, μπλουζάκια Μουντιάλ που διαφημίζουν τον σεξουαλικό τουρισμό

Σάλο προκάλεσαν στη Βραζιλία δυο μπλουζάκια της εταιρείας Adidasπου θεωρήθηκε ότι διαφημίζουν τον σεξουαλικό τουρισμό στη χώρα. Μετά τις αντιδράσεις η Adidas έσπευσε να αποσύρει τα επίμαχα μπλουζάκια που είχε διαθέσει στην αμερικανική αγορά ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πρόκειται για δύο μπλουζάκια: 
Το ένα απεικονίζει μια γυναίκα με ένα πράσινο μπικίνι να κρατά στο ένα χέρι μια μπάλα ποδοσφαίρου με τη λεζάντα: «Lookin' to score Brazil», έκφραση που θεωρήθηκε ότι μπορεί να εκληφθεί ως «ολοκληρώστε».
Το άλλο μπλουζάκι γράφει «I love Brazil» με μια καρδιά η οποία φαίνεται να μοιάζει με τα οπίσθια μιας γυναίκας που φορά στρινγκ. 

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση μέχρι και της προέδρου της χώρας, ενώ το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τα μπλουζάκια όχι μόνο είναι προσβλητικά για τις γυναίκες της Βραζιλίας, αλλά «τους εκθέτουν στη βαρβαρότητα των σεξουαλικών αρπακτικών». «Είναι απαράδεκτο μια εταιρεία σαν την πολυεθνική Adidas να πουλάει μπλουζάκια με εικόνες και φράσεις που συνδέουν τη Βραζιλία με τον σεξουαλικό τουρισμό» κατήγγειλε η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων της χώρας Ελεονώρα Μενικούτσι. «Είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού στη χώρα μας και αναπαράγει μια φαντασίωση που επιδιώκουμε συστηματικά να απαλείψουμε».

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι «αποκηρύσσει» την πώληση των προϊόντων «που συνδέουν την εικόνα της Βραζιλίας με το σεξ».

«Η Adidas λαμβάνει πάντα υπόψη της τη γνώμη των καταναλωτών και των εταίρων της» ανέφερε η εταιρεία. «Ως εκ τούτου, ανακοινώνει πως σταματά την πώληση αυτών των προϊόντων».

______________
Πηγή: tanea.gr 26.02.2014
http://www.tanea.gr/news/world/article/5091211/salos-sth-brazilia-me-ta-mployzakia-poy-diafhmizoyn-ton-seksoyaliko-toyrismo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου