6 Φεβρουαρίου 2014

Παράξενα: Eναντι 210.000 ευρώ πουλήθηκε η Harley του Πάπα Φραγκίσκου

Μια μηχανή Harley-Davidson, που ανήκε στον Πάπα Φραγκίσκο, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ, δέκα φορές επάνω από την εκτιμώμενη αξία της. Η δημοπρασία διοργανώθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η τιμή εκκίνησης της παπικής μηχανής στη δημοπρασία ήταν 20.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ξέσπασε «πόλεμος» προσφορών μεταξύ των επίδοξων αγοραστών, που συμμετείχαν στη δημοπρασία μέσω του Διαδικτύου και τηλεφωνικά, οι οποίοι ανέβασαν στα ύψη την τιμή.
Η ταυτότητα του τελικού "νικητή", που έκανε την προσφορά των 210.000 ευρώ του μέσω του διαδικτύου, δεν αποκαλύφθηκε. 

Η μηχανή Dyna Super Glide Custom του 2013 φέρει το όνομα του Πάπα "Francescο" στη δεξαμενή καυσίμου. Ο ποντίφικας πάντως ούτε την αγόρασε, ούτε την χρησιμοποίησε: του την έκανε δώρο μια ομάδα "εραστών" των Harley, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του τον περασμένο Ιούνιο, όταν ταξίδεψαν στη Ρώμη για να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από τη "γέννηση" της αγαπημένης τους μηχανής. Ένα δερμάτινο τζάκετ, που του χάρισαν μαζί με τη μηχανή, πουλήθηκε έναντι 50.000 ευρώ.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα πάνε στην καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas η οποία συγκεντρώνει χρήματα για να ανακαινίσει ένα κτίριο που στεγάζει και σιτίζει άστεγους και άπορους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης.

_______________
Πηγή: tovima.gr 06.02.2014 
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=564888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου