27 Φεβρουαρίου 2014

Κόμικ για την υπόθεση "Ρούμπι-γκέιτ" του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί στην Ιταλία

Ένα κόμικ με τίτλο «Ρούμπι, σεξ και εξουσία στο Άρκορε» (Ruby, sesso e potere ad Arcore) κυκλοφορεί την Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου στην Ιταλία.

Οι δημοσιογράφοι Τζάνι Μπαρμπατσέτο και Μανουέλα Ντ' Αλεσάντρο και ο σκιτσογράφος Λούκα Φεράρα στο βιβλίο αυτό (εκδόσεις round robin editrice, 152 σελ.) παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο την διαβόητη υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ», που οδήγησε στη δίκη του Μπερλουσκόνι για μαστροπεία ανήλικης.

Πρόκειται για την ιστορία της Καρίμα ελ Μαχρούγκ - ή Ρούμπι - των διαβόητων πάρτι στην βίλα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο, και δικαστική δίωξη σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Οι συγγραφείς σημειώνουν ότι «αποφάσισαν να παρουσιάσουν το σκάνδαλο ως το τέλος μιας εποχής, το τέλος του μπερλουσκονισμού» και να δώσουν έμφαση στο τρίπτυχο «εξουσία, σεξ και υπέρβαση κάθε ορίου, που συναντάμε στις επιθυμίες πολλών ανθρώπων».

Ο ιταλικός τύπος γράφει ότι στο κόμικ αυτό παρουσιάζονται τα πρόσωπα τα οποία επιτυγχάνουν να μπουν στην βίλα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού με στόχο να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους κινούμενα στα παρασκήνια, με τρόπο σκοτεινό και πολύ συζητήσιμο.

Το βιβλίο των Μπαρμπατσέτο, Ντ' Αλεσάντρο και Φεράρα συμπεριλαμβάνει ένα λεπτομερειακό χρονολόγιο για το ξέσπασμα και την εξέλιξη του σκανδάλου αυτού.

_______________
Πηγές: tanea.gr και kathimerini.gr 26.02.2014
http://www.tanea.gr/news/world/article/5091267/komik-gia-thn-diabohth-ypothesh-roympi-gkeit-kykloforei-sthn-italia/
http://www.kathimerini.gr/755873/article/epikairothta/kosmos/italia-sthn-kykloforia-komik-gia-thn-diavohth-ypo8esh-roympi-gkeit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου