25 Φεβρουαρίου 2014

Περίεργα: Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του Ριμπολόβλεφ για κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας

Συνελήφθη χθες στην Κύπρο η Έλενα Ριμπολόβλεβα (Elena Rybolovleva), πρώην σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (ιδιοκτήτη του Σκορπιού), για κλοπή διαμαντιού ανεκτίμητης αξίας, το οποίο είναι περιουσιακό στοιχείο των θυγατέρων της.

Η σύλληψή της έγινε μετά από ένταλμα που είχαν εκδώσει οι δικαστικές αρχές του νησιού για κλοπή σπάνιου αντικειμένου μεγάλης αξίας (διαμάντι), που ανήκει στο κυπριακό διεθνές εμπίστευμα «Domus Trust», το οποίο διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριπολόβλεφ, Κάτιας (24 ετών) και Αννας (13 ετών).

Η 47χρονη Ελενα κρατείται στην Αστυνομία Λεμεσού και σήμερα αναμένεται να προσαχθεί στο δικαστήριο με αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης. Βρίσκεται σε διάσταση με το σύζυγό της, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος υπήρξε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόσφατα αγόρασε τον «Σκορπιό» της οικογένειας Ωνάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εμπίστευμα έγινε πριν από χρόνια από το ζεύγος Ριμπολόβλεφ, με δικαιούχους τις δύο θυγατέρες τους. Η αξία του σπάνιου διαμαντιού ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια (κάποιοι ανεβάζουν την αξία του στα 50 εκατ. δολάρια). Ωστόσο, η 47χρονη Ελενα διεκδικεί την περιουσία, στρεφόμενη ουσιαστικά εναντίον των παιδιών της.

Η σύλληψή της ανακοινώθηκε από την Βοlton Trustees Limited, (του δικηγορικού Οίκου Ανδρέα Νεοκλέους), επιτρόπου του εμπιστεύματος «Domus Trust». Η Bolton Trustees Ltd ως επίτροπος του πιο πάνω κυπριακού διεθνούς εμπιστεύματος έχει νομικό καθήκον και υποχρέωση να διατηρεί και να προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπιστεύματος. Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει «είναι απόλυτα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία, ως ένα αξιόπιστο διεθνές οικονομικό κέντρο, να προστατεύει όλες τις εταιρείες και τα εμπιστεύματα τα οποία έχουν επενδύσει σε αυτήν και έχουν επιδείξει εμπιστοσύνη στην οικονομία της όπως και στο χρηματοοικονομικό και νομικό της σύστημα. Ουδεμία πρόθεση υπάρχει εκ μέρους της Bolton Trustees Ltd ως επιτρόπου της Domus Trust να προβεί σε οιαδήποτε σχόλια επί της ουσίας του παραπόνου που υπεβλήθη στις αστυνομικές αρχές».

Στη φωτογραφία: Ο Ρώσος μεγιστάνας με την 24χρονη κόρη του Εκατερίνα.
___________
Πηγές: kathimerini.gr και tovima.gr 24.2.2014
http://www.kathimerini.gr/755450/article/epikairothta/kosmos/spanio-diamanti-aitia-syllhyhs-ths-rimpolovleva
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=570916

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου