1 Νοεμβρίου 2014

Εγγυητής πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας

Αφηρημένες ...Σκέψεις

Τις τελευταίες μέρες είδαμε τα σπρέντς και τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να αυξάνονται κατακόρυφα, σε σημείο που να καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση της χώρας μας στις αγορές. Είδαμε τους επενδυτές να αποχωρούν από το ελληνικό χρηματιστήριο και αυτό να καταρρέει. Βασική αιτία; το πολιτικό ρίσκο μας είπαν οι γνώστες και οι αναλυτές της αγοράς.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντική διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη ΝΔ, στις προσεχείς εκλογές, που είναι πλέον πολύ πιθανό να διεξαχθούν σε λίγους μόλις μήνες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τις αγορές.

Αποτέλεσμα της παρατεταμένης πλέον προεκλογικής περιόδου; Να επικρατεί οικονομική και πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ακούμε σήμερα το πρωί του Σαββάτου, τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, και να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της στάσης της υπάρχει σήμερα "πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα", ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται τη μη διεκδίκηση και την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αστάθεια» και ότι «έχει μετατρέψει τη δική της εγγενή αστάθεια από την πολιτική που ασκεί σε συνολική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική αστάθεια για τον τόπο»*.

Παράλληλα να διακηρύσσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο "εγγυητής της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας"! Και να προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και πολιτικής σταθερότητας»... ότι «αυτό που χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει είναι σιγουριά και σταθερότητα, είναι διεκδίκηση με ασφάλεια»*.

Έτσι απλά: Παίρνεις την πραγματικότητα και την παρουσιάζεις έτσι ώστε να εξυπηρετεί του στόχους σου. Δεν διστάζεις ακόμη και να την αντιστρέψεις, να βαφτίσεις το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο. Τα χειροκροτήματα είναι δεδομένα!

Συσχέτισε όμως
, πολύ σωστά, ο Αλέξης Τσίπρας την κοινωνική με την πολιτική σταθερότητα. Κάτι που αποσιωπά η κυβερνητική πλευρά. Όσο δεν υπάρχει κοινωνική σταθερότητα, δεν θα μπορεί να υπάρξει ούτε πολιτική σταθερότητα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο, ότι προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στον τόπο είναι η άμεση αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας»*.

Takis Ant για το afirimeno.com
*Με στοιχεία από το: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=646617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου