18 Νοεμβρίου 2014

H κατσαρίδα της Μεταπολίτευσης

"Λένε ότι αν γίνει πυρηνικός πόλεμος το μόνο είδος που θα γλυτώσει θα είναι η κατσαρίδα. Αν υπάρχει αντίστοιχό της σε άνθρωπο αυτό είναι ο Γιώργος Κουρής. Όποια μεταβολή και αν συνέβαινε στον πολυτάραχο βίο της Μεταπολίτευσης αυτός βρισκόταν πάντα στο συμφερότερο στρατόπεδο". Αυτά έγραφε προ μηνός μεταξύ πολλών άλλων ο Ανδρέας Πετρουλάκης σε κείμενό του με τίτλο " Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της Μεταπολίτευσης " στο protagon.gr. Και συνέχιζε: 

"Πάρα πολλοί καταστράφηκαν από λάθος συμμαχίες, ηττήθηκαν από κακές εκτιμήσεις των συσχετισμών και περιέπεσαν στην ανυπαρξία, αλλά όχι ο αρχιερέας του Αυριανισμού. Αυτός ο τερατώδους αντοχής εκδότης άλλαζε σαν χαμαιλέων έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα, συνεταίρους και παρατάξεις και πάντα κατάφερνε να επιβιώνει. Ακόμα και αυτήν την εποχή, που φαίνεται να τελειώνουν τα ψέματα για πολλούς λούμπεν επιχειρηματίες, αυτός ξαναγίνεται κυρίαρχος παίκτης. Εκεί που τον θυμόσουν στη φυλακή για δυσθεώρητα χρέη, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι έχει ξαναγίνει ρυθμιστής του δημοσίου βίου. Ένα δημοσίευμα του περιθωριακού του εντύπου για κουτσομπολιά σε ένα γάμο έγινε η θρυαλίδα που έβαλε φωτιά στα τόπια της πολιτικής ζωής και έδωσε τον ρυθμό που χορεύουν τα κόμματα, ο Τύπος και η Δικαιοσύνη.

Ήταν η πρώτη φορά που η αριστερά, η μόνη αμόλυντη από τον Αυριανισμό, ακούμπησε πάνω του. Και αυτό είναι το χειρότερο των ημερών αυτών γιατί, προ των πυλών της εξουσίας, δείχνει να έμαθε τι κάνουν τα κόμματα εξουσίας. Συμμαχούν ακόμα και με τον πιο ορκισμένο εχθρό τους. Θα το βρεί και αυτή μπροστά της όπως όλοι οι προηγούμενοι. Γιατί στην πολιτική, όπως και στη ζωή, περισσότερο από τους φίλους μας πρέπει να προσέχουμε και να διατηρούμε τους εχθρούς μας". 

Πηγή: Απόσπασμα άρθρου από το protagon.gr που δημοσιεύτηκε στις 18.10.2014.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=37092 

Για το παραπάνω όμως άρθρο ο Γιώργος Κουρής έκανε αγωγή για δυσφήμηση! Αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Πετρουλάκης σε κείμενό του επίσης στο protagon.gr*: "Ο Γιώργος Κουρής έκανε αγωγή στο protagon και εμένα, για κείμενό μου που είχε δημοσιευτεί προ μηνός περίπου και τον αφορούσε. Ζητά 300.000 ευρώ για δυσφήμηση. Η πρώτη αντίδραση όταν ακούς τέτοια νέα είναι ένα αυθόρμητο γέλιο. Ο κ. Κουρής κατηγορεί εμένα για υβριστή..." 
* Πηγή: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=37721

Και το σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή από τη "Καθημερινή": 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου