30 Νοεμβρίου 2014

Der Spiegel: Συμφωνία για γραμμή πίστωσης

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, υποστηρίζει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι έχει κλείσει η συμφωνία για την παροχή προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα με την αξιοποίηση μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν καταλήξει, σε μεγάλο βαθμό, σε μία συμφωνία για προληπτική βοήθεια συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό, εκτιμά το γερμανικό περιοδικό, δεν θα προέλθει από νέα κονδύλια, αλλά από πόρους του μηχανισμού ESM που αρχικά είχαν διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και δεν έχουν απορροφηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα πάντα με το 
Der Spiegel, η προληπτική γραμμή στήριξης θα συνοδεύεται από όρους και ένας είδος εποπτείας. Συγκεκριμένα, το περιοδικό αναφέρει ότι από δύο πιθανές εκδοχές της «προληπτικής γραμμής στήριξης» επελέγη τελικά για την Ελλάδα εκείνη η εκδοχή, που προβλέπει πιο αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις. Η σχετική συμφωνία επήλθε κατά τη διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες, τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Πηγή: http://dw.de/p/1DxKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου