27 Νοεμβρίου 2014

Είσοδος του Ομίλου Olayan στην Costa Navarino

Ο Όμιλος Olayan, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα πως γίνεται συμμέτοχος σε μία από τις εμβληματικότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Ελλάδας, την Costa Navarino, με ποσοστό συμμετοχής 25% και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Έτσι, το ποσοστό της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου περιορίζεται πλέον στο 75%. Επικεφαλής των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino παραμένει ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Τα κεφάλαια που προκύπτουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προορίζονται για την δημιουργία και τρίτου ξενοδοχείου στην περιοχή καθώς και ενός ακόμα γηπέδου γκολφ πέραν των δύο που ήδη υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Olayan (Ολαγιάν) αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, με παρουσία στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και συμμετοχή σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια στρατηγική του τοποθέτηση στη χώρα μας. Η οικογένεια Ολαγιάν, με περιουσία που υπολογίζεται κοντά στα 12 δισ. δολάρια από το αμερικανικό περιοδικό Forbes, έχει από παλιά δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1970 έχει μεταφέρει στη χώρα το μεγαλύτερο τμήμα της διεθνούς δραστηριότητάς της, το οποίο μέχρι τότε στεγαζόταν στη Βηρυτό.

«Οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για την μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας» επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πηγές: www.tovima.gr και www.protothema.gr 27.11.2014 


Σχετικές αναρτήσεις: 
Το Αφηρημένο Blog: Η τουριστική απογείωση της Μεσσηνίας
Το Αφηρημένο Blog: Στις παραλίες: Ρωμανού, Πετροχώρι και ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου