26 Νοεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ που ζήτησε «φασιστοποίηση» της εξουσίας!

Την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλει ο αντιπρύτανης του Α.Π.Θ. καθηγητής Γιάννης Τζιφόπουλος, ύστερα από τις απίστευτες δηλώσεις του περί ανάγκης "φασιστοποίησης" της εξουσίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιφόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε τοπικό κανάλι της Πιερίας, αναφερόμενος στην κρίση στα ΑΕΙ, είπε: 
«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας, αλλιώς δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας. Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αυταρχικές δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου:

ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ.Τζιφόπουλο, μεταξύ άλλων , ανέφερε:
«Ανήμπορος ν' αντεπεξέλθει ως πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας στις πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου, κατέληγε ευθυνόφοβα σε μια μόνιμη απειλή παραίτησης από τα καθήκοντά του.
Εμείς να τους θυμίσουμε τη ρήση του Τζον Λοκ, του κυριότερου αντιπροσώπου του αγγλικού εμπειρισμού, ότι «οι γνώσεις αξίζουν όταν τις κατέχουν άνθρωποι με σωστή συμπεριφορά».
«Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά». 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται:
«Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.
Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.». 

Πηγή: imerisia.gr 25.11.2014
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113395841

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου