17 Νοεμβρίου 2014

Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα την πορεία για το Πολυτεχνείο προσπάθησε να αμαυρώσει μικρή ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία λίγο πριν από τις επτά δημιούργησε μικρής έκτασης επεισόδιο στο περιοχή του Χίλτον, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης και χημικών.
 
Μετά το τέλος της πορείας μικρές ομάδες νεαρών δημιούργησαν επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να επέμβουν και σ΄ αυτή την περίπτωση δυνάμεις των ΜΑΤ. 


Στην πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στις οκτώ το βράδυ, πήραν μέρος περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ πριν από την έναρξή της, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε περίπου σαράντα «προληπτικές» προσαγωγές.


Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν, επίσης, κοντά στον πύργο Αθηνών και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.


Επίσης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.


Λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ, μικρές ομάδες νεαρών προκάλεσαν νέα επεισόδια στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, οι οποίοι, για να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβοβίδων κρότου -λάμψης.


 Η αστυνόμευση φέτος ήταν περισσότερο εμφανής σε σχέση με άλλες χρονιές.


Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν 
επίσης και στις μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. 

Πηγές: www.ethnos.gr 
και www.tovima.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου