23 Νοεμβρίου 2014

Formula 1: Πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον

 Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Lewis Hamilton) της Mercedes παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (F1) για το 2014, με νίκη στο Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi), καθώς μηχανικά προβλήματα άφησαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ (Nico Rosberg) στην 14η θέση.

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου μετά από έξι χρόνια! Κερδίζοντας το Grand Prix (GP) του Άμπου Ντάμπι, σε συνδυασμό με τα μηχανικά προβλήματα που άφησαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ στην 14η θέση, ο Βρετανός έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2014..

Ο Χάμιλτον (φωτογραφία αριστερά) πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από την εκκίνηση, ξεκινώντας εξαιρετικά, και δεν την έχασε ποτέ. Ο Ρόσμπεργκ τον ακολουθούσε σε απόσταση περίπου 2,5 δευτερολέπτων, αλλά η Mercedes W05 παρουσίασε αρχικά ένα πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS) και σταδιακά στα φρένα και τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις της εξάδας. Στους τελευταίους γύρους το μονοθέσιο έχασε σχεδόν ολοκληρωτικά την ισχύ του, και ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε στην 14η θέση.

Η Williams αποδείχθηκε εξαιρετικά γρήγορη στη Yas Marina και απείλησε με αξιώσεις τον Χάμιλτον για τη νίκη, με τον Φελίπε Μάσα (Felipe Massa), όμως ο Βραζιλιάνος και ο Βάλτερι Μπότας (Valtteri Bottas) περιορίστηκαν στις πλευρικές θέσεις του βάθρου και εξασφάλιζαν μια σχεδόν αδιανόητη τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Williams (Williams-Mercedes).

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Daniel Ricciardo), Τζένσον Μπάτον (Jenson Button) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Nico Hulkenberg) και την δεκάδα οι Σέρχιο Πέρεθ (Sergio Perez), Σεμπάστιαν Φέτελ (Sebastian Vettel) και οι δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο (Fernando Alonso) και Κίμι Ράικονεν (Kimi Räikkönen). 


Πηγές: www.sport24.gr και www.formula1.com
Περισσότερα στα:
http://www.sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/o_xamilton_dis_prwtathlhths.3158594.html 
http://www.formula1.com/results/season/2014/932/


Σχετικά προϊόντα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου