27 Νοεμβρίου 2014

Αδιέξοδο στο Παρίσι με την τρόικα

Κατά τα φαινόμενα, οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Η εκκρεμότητα παρατείνεται και πλέον τα πάντα μοιάζουν μετέωρα, ακόμη και το σενάριο των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων παραμένει ανοιχτό, αναφέρει το "Βήμα". 

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες κατατείνουν στην εκτίμηση ότι παρά τη «σύγκλιση σε πολλά» απέχουμε πολύ ακόμη από μια συμφωνία με την τρόικα για την αξιολόγηση προόδου της ελληνικής οικονομίας. Πράγμα που σημαίνει ότι παρατείνεται η αγωνία και ο κίνδυνος μιας γενικευμένης περιπλοκής αυξάνεται.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το πολιτικό πρόβλημα έχει έλθει μπροστά. Οι τροϊκανοί, αλλά κυρίως οι διεθνείς οργανισμοί και οι ισχυρές κυβερνήσεις, προεξάρχουσας της γερμανικής, έχουν απογοητευθεί από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και επίσης δεν διατηρούν καμία ελπίδα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει καλύτερη στάση και γι' αυτό αποφάσισαν να θέσουν σκληρά και συνολικά το θέμα της εφαρμογής των υπεσχημένων.

Με τον τρόπο που κινούνται στις διαπραγματεύσεις δείχνουν να μην νοιάζονται ποιοι κυβερνούν την Ελλάδα και δεν έχουν καμία διάθεση να ευνοήσουν τον ένα ή τον άλλον. Απλώς καθιστούν σαφές τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση ότι χωρίς πλήρη εφαρμογή του προγράμματος η Ελλάδα θα αφεθεί στην τύχη της.

Αυτό είναι ουσιαστικά το σήμα που μεταφέρεται από τα διεθνή οικονομικά κέντρα προς την Αθήνα. Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων τις επόμενες μέρες θα επιχειρηθούν προσπάθειες συμβιβασμού, οι οποίες αν δεν καρποφορήσουν θα οδηγήσουν γρήγορα σε πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: 
tovima.gr 26.11.2014 (απόσπασμα άρθρου)
Ολόκληρο το άρθρο στο:

Από το αδιέξοδο του Παρισιού στον σκληρό Δεκέμβρη της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου