14 Νοεμβρίου 2014

O Βαγγέλης Παπαθανασίου υπογράφει τη μουσική της αποστολής Rosetta στον κομήτη

Το Βίντεο με το δεύτερο μέρος της «Αφιξης»

Την Τετάρτη 12.11.2014 στις 18:07 ώρα Ελλάδας, σε μια απόσταση μεγαλύτερη του μισού δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, η διαστημοσυσκευή Philae κατάφερε να προσεδαφιστεί στον κομήτη 67P Tchourioumov-Guerassimenko, σχεδόν επτά ώρες μετά τον διαχωρισμό της από το μητρικό διαστημόπλοιο Rosseta. 

Μια τριλογία συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου, γραμμένη ειδικά για τη διαστημική αποστολή Rosetta, ήρθε να συμπληρώσει τους πανηγυρισμούς για την πρώτη, ιστορική προσεδάφιση σε κομήτη.

Η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε τα πρώτα δύο μέρη λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση της μεγάλης επιτυχίας στον κομήτη 67P.

Βίντεο: Το δεύτερο μέρος της «Αφιξης»:

«Η μυθολογία, η επιστήμη και η εξερεύνηση του Διαστήματος είναι αντικείμενα που με συνέπαιρναν από τα πρώτα παιδικά χρόνια μου. Και πάντα ήταν συνδεδεμένα με κάποιο τρόπο με τη μουσική που γράφω» δήλωσε ο συνθέτης στην ESA.

Πηγή: www.tanea.gr 

1 σχόλιο:

  1. Λίγο άδοξα φαίνεται να τελειώνει η αποστολή του ρομπότ Philea στον κομήτη. Πάντως προτού το ρομπότ τεθεί σε κατάσταση αδράνειας, λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του, κατάφερε να στείλει «όλα τα στοιχεία» όπως δηλώνουν αρμόδιοι της αποστολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή