23 Νοεμβρίου 2014

Απολύθηκε ο "ψιλικατζής" καθηγητής που έπαιρνε "φακελάκια"

Απολύθηκε οριστικά ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έπαιρνε «φακελάκια» από 250 έως 400 ευρώ (ανάλογο με τον βαθμό) για να περνάει τους φοιτητές του. Παρ' ότι οι υποθέσεις διαφθοράς είναι καθεστώς στη χώρα μας και κανέναν δεν εκπλήσσουν πλέον, πρέπει να είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι καθηγητής Πανεπιστημίου παίρνει «φακελάκι» για να περάσει τους φοιτητές του. 

Οι τιμές του καθηγητή ήταν σταθερές και δεν έκανε «παζάρια». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο», ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ. Οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «ψιλικατζή»!

Ο καθηγητής και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, απολύθηκαν από το πανεπιστήμιο, ενώ από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.

Πηγές: www.kathimerini.gr και www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου