16 Νοεμβρίου 2014

Κινέζικο Dragon Mart στο Θριάσιο;

Υπεραγορά χονδρικής για κινεζικά προϊόντα θέλει να δημιουργήσει η Cosco στο Θριάσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής". Η κατασκευή και λειτουργία ενός ελληνικού «Dragon Mart» στην έκταση του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου, που διεκδικεί η Cosco στον σχετικό διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ, είναι μεταξύ των projects που εξετάζονται. 

Τα Dragon Mart ή Dragon City αποτελούν αχανή εμπορικά κέντρα χονδρικής για κινεζικές μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γνωστότερο όλων είναι το 50 στρεμμάτων και μήκους 1,2 χιλιομέτρων Dragon Mart στο Ντουμπάι. Ανάλογα εμπορικά κέντρα από τον ίδιο όμιλο αναπτύχθηκαν στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν, δρομολογείται ένα στο Κανκούν (Μεξικό), σε αρχική φάση βρίσκεται και το Dragon Mart του Παναμά, ενώ παρουσία της εταιρείας υπάρχει μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία.

Ο φορέας πίσω από αυτές τις επενδύσεις, που συχνά γίνονται από κοινού με τοπικούς ομίλους σε συνεργασία με εγχώριες κατασκευαστικές, είναι η China Machinery & Electronic Products Exhibition Center, ευρύτερα γνωστή ως Chinamex, που υποστηρίζεται από το κινεζικό υπουργείο εμπορίου ως πλατφόρμα προώθησης κινεζικών εξαγωγών.

Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξής τους έχει στο επίκεντρό του τη δημιουργία περιφερειακών διαρκών εμπορικών εκθέσεων, σε κομβικά γεωγραφικά σημεία, από τις οποίες μπορούν να πουληθούν προϊόντα στις αγορές της ευρύτερης περιοχής. «Φέρνει έτσι τα κινεζικά προϊόντα κοντύτερα στις αγορές τους και μειώνει σημαντικά τα κόστη για τους δυνητικούς πελάτες των κινεζικών ομίλων» εξηγεί στην «Καθημερινή» πηγή σε γνώση των σχεδιασμών για το ελληνικό Dragon Mart.

Το ελληνικό εγχείρημα, εφόσον προκριθεί η υλοποίησή του, θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των παραχωρήσεων που θα κάνει η Cosco Pacific εάν επικρατήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για το Θριάσιο. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να ζητηθούν εντός του επομένου μήνα, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η έκταση των 600 στρεμμάτων θα παραχωρηθεί ολόκληρη ή θα κατατμηθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων. Η Cosco ενδιαφέρεται ακόμα και για το σύνολο των 600 στρεμμάτων, σύμφωνα με κύκλους της ΓΑΙΑΟΣΕ, αλλά διατυπώνονται επιφυλάξεις εάν πρέπει να επιλεγεί αυτή η λύση προκειμένου να μην αποκλειστεί η είσοδος σε άλλους χρήστες. Μεταξύ των άλλων υποψηφίων είναι και οι Grivalia Properties, Sarmed και Goldair.

Πηγή: www.kathimerini.gr 16.11.2014
Υπεραγορά χονδρικής για κινεζικά προϊόντα θέλει να δημιουργήσει η Cosco στο Θριάσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου