16 Νοεμβρίου 2014

Μαϊμού το video «Syrian hero boy»

Το βίντεο που πρόσφατα είδαμε, μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους, στο YouTube, με τον τίτλο "Syrian hero boy" τελικά δεν ήταν αυθεντικό. Όλη η μικρή ιστορία με το νεαρό Σύρο που αψηφά τις σφαίρες και σώζει το κορίτσι, που είναι κρυμμένο πίσω από ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο, ήταν στημένη. (Δείτε, αν ακόμη επιμένετε το βίντεο στη συνέχεια). 

Το βίντεο γυρίστηκε από τον νορβηγό σκηνοθέτη Λαρς Κλέβμπεργκ, 34 ετών, τον Μάιο στη Μάλτα με επαγγελματίες ηθοποιούς και χρηματοδοτήθηκε από το Νορβηγικό Ινστιτούτο ΚινηματογράφουΟ σκηνοθέτης δήλωσε στο BBC ότι ήθελε να πορκαλέσει συζήτηση για τα παιδιά τις εμπόλεμες ζώνες. "Εάν μπορούσα να φτιάξω μία ταινία και να την κάνω να περάσει για αληθινή, τότε οι άνθρωποι θα την έβλεπαν και θα αντιδρούσαν", είπε. 

Και έφτιαξε την ταινία και -με το πρόσχημα της ευαισθητοποίησης- εξαπάτησε την κοινή γνώμη. Κατάφερε και κάτι ακόμη: Να κάνει τους θεατές να αμφισβητούν και την εικόνα. Βέβαια δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Αλλά κάπως έτσι η αξιοπιστία σιγά-σιγά χάνεται...

Το "μαϊμού" βίντεο: SYRIA! SYRIAN HERO BOY rescue girl in shootout


Φυσικά και δεν άξιζε τον κόπο να το δείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου