18 Νοεμβρίου 2014

Μύθος και ΦΙΞ συγχωνεύονται

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Μύθος Ζυθοποιία, θυγατρική στην Ελλάδα του ομίλου Carlsberg και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, συμφερόντων Χήτου, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2010 με το επαναλανσάρισμα της ιστορικής μπύρας FIX. Η συγχώνευση θα οδηγήσει σε μια ισχυρή εταιρεία που θα έχει στην εγχώρια αγορά μπύρας μερίδιο περίπου 29%. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από την έδρα του ομίλου στη Δανία. Στο νέο σχήμα η Carlsberg θα κατέχει το 51%, ενώ το υπόλοιπο 49% παραμένει στους σημερινούς ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Πρόεδρος της "Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας" θα είναι ο κ. Λαρς Λέμαν και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, διευθύνων σύμβουλος σήμερα και της Μύθος Ζυθοποιία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Carlsberg η συνένωση των δύο εταιρειών θα οδηγήσει σε μια ισχυρή εταιρεία που θα έχει στην εγχώρια αγορά μπύρας μερίδιο περίπου 29%. «Ο συνδυασμός του ισχυρού τοπικού σήματος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, της ΦΙΞ, και του επίσης πολύ ισχυρού σήματος της Carlsberg, που είναι η μπύρα Μύθος, καθώς και το υψηλής ποιότητας διεθνές χαρτοφυλάκιο θα δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, καθιστώντας τη νέα εταιρεία έναν πολύ ελκυστικό συνεργάτη για τους Έλληνες λιανεμπόρους και χονδρεμπόρους. Επιπλέον, η συγχώνευση των εταιρειών θα δημιουργήσει συνέργειες στους τομείς των προμηθειών, της παραγωγής και της διανομής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlsberg Γιόργκεν Μπουλ Ράσμουσεν δήλωσε για την επιχειρηματική αυτή εξέλιξη: «Η ελληνική αγορά προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επίδοση της Μύθος Ζυθοποιία από τότε που την εξαγοράσαμε ως τμήμα της εξαγοράς της Scottish & Newcastle. H συγχώνευση με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία ενός ισχυρού Νο 2 παίκτη στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύει μία αλλαγή-σταθμό στην δραστηριότητά μας στην περιοχή και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές του νέου επιχειρηματικού σχήματος».

Η συγχώνευση τελεί βεβαίως υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Ως γνωστόν στην εγχώρια αγορά μπύρας κυριαρχεί σήμερα η "Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε.", η οποία παράγει και συσκευάζει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Amstel Radler, κλπ.

Πηγή: 
kathimerini.gr 18.11.2014
http://www.kathimerini.gr/792402/article/oikonomia/epixeirhseis/sygxwneyontai-my8os-kai-fi3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου